Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Uspeh vatikanskih športnikov na prvenstvu malih evropskih držav

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 14. 06. 2022 / 10:45
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2022 / 10:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Uspeh vatikanskih športnikov na prvenstvu malih evropskih držav
Sara Carnicelli, članica športnega kluba Athletica Vaticana. FOTO: Vatican Media

Uspeh vatikanskih športnikov na prvenstvu malih evropskih držav

Vatikanski športniki s pomembno uvrstitvijo na prvenstvu malih evropskih držav prinašajo sporočilo bratstva in miru med narodi.

Člani športnega kluba Athletica Vaticana so namreč na prvenstvu malih evropskih držav na Malti dosegli lep uspeh. Kot poroča Radio Vatikan, je Sara Carnicelli v teku na 5.000 metrov zasedla tretje mesto s časom 17'09"77; hitrejši sta bili Lilia Fisikovici (16'42"11) iz Moldavije in Iris Anna Skuladottir (17"09"10) z Islandije. Sara Carnicelli je bronasto medaljo prepustila četrto uvrščeni Maltežanki Roberti Schembri (17'23"66).

Prvenstva v lahki atletiki na Malti se je udeležilo 18 malih evropskih držav.

Prvenstva v lahki atletiki na Malti se je udeležilo 18 malih evropskih držav. Vatikan sta zastopala 27-letna Sara Carnicelli, hčerka vatikanskega uslužbenca Giancarla Carnicellija, in 44-letni Emiliano Morbidelli, zaposlen v bolnišnici Bambino Gesù. Navzočnost »papeževe športne ekipe« je še posebej pomembna, saj je sveti oče Malto obiskal na začetku letošnjega aprila ter tam spregovoril o pomenu miru in bratstva na območju Sredozemlja.

Prav to sporočilo želijo posredovati vatikanski športniki ter šport živeti kot izkušnjo miru in bratstva med narodi. V tem duhu gre razumeti uvrstitev Sare Carnicelli, ki je doseženo tretje mesto v teku na 5.000 metrov odstopila Maltežanki Roberti Schembri, kar je v skladu z dogovori Vatikanske atletike z Evropsko atletiko in Združenjem malih evropskih držav.

Nalaganje
Nazaj na vrh