Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Uspešen dan za slovenske športnike

Za vas piše:
P. G.
Objava: 24. 02. 2024 / 18:12
Oznake: Šport
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.02.2024 / 18:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Uspešen dan za slovenske športnike
Timi Zajc je zabeležil že drugo zmago v dveh dneh. FOTO: FB Regional

Uspešen dan za slovenske športnike

Za nami je še en uspešen začetek športnega konca tedna. V zimskih športih so nas danes razveseljevali predvsem smučarski skakalci, na prihajajočo pomlad pa je že pripravljen zmagovalec kolesarske dirke v Belgiji Jan Tratnik.

Dvojna zmaga v poletih

Potem ko sta včeraj Timi Zajc in Domen Prevc prepričljivo zmagala na superekipni tekmi dvojic, so slovenski smučarski skakalci danes v Oberstdorfu znova slavili dvojno zmago v poletih. Svoje četrte zmage v karieri se je razveselil Timi Zajc, drugi pa je bil Peter Prevc. »To letalnico zelo dobro poznam. Uspela sta mi dva odlična poleta,« je po zmagi dejal Zajc. »Zelo sem vesel tudi za Petra.«


Na stopničkah se jima je pridružil še najboljši skakalec to zimo, Avstrijec Stefan Kraft. Slovenski uspeh je s petim mestom dopolnil Domen Prevc. Lovro Kos je zasedel 15. mesto. Jutri popoldne bo na letalnici v Oberstdorfu še ena tekma.

Nika Prevc tik pod stopničkami

Najboljša smučarska skakalka to zimo Nika Prevc je na prvi od dveh tekem svetovnega pokala v avstrijskem Hinzenbachu danes zasedla četrto mesto. Za zmagovalko, domačinko Evo Pinkelnig, je zaostala za 5,7 točke. Avstrijke so slavile dvojno zmago, saj je bila druga Jacqui Seifriedsberger. S sedmega na tretje mesto pa je v drugi seriji napredovala Nemka Katharina Schmid.

Nika Prevc se veseli jutrišnje tekme. FOTO: Anže Malovrh/STA

»Danes mi je čisto malo zmanjkalo do stopničk. Četrto mesto pa se mi zdi še vseeno super uvrstitev, poleg tega pa so bili moji skoki na tekmi boljši kot na začetku dneva, tako da si vseeno nimam česa očitati,« je po tekmi povedala 18-letna Nika Prevc, ki ji je do novih stopničk zmanjkalo le šest desetink točke. V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je sicer še povečala prednost pred najbližjo zasledovalko; zdaj ima 999 točk. Med deseterico je od Slovenk končala še Nika Križnar, ki si je priskakala osmo mesto. Ema Klinec je bila 13., Tina Erzar pa 23. Jutri jih v Hinzenbachu čaka še ena posamična tekma.

Deskarji so se pomerili na Poljskem

Z današnjim izplenom je zadovoljen tudi slovenski deskar na snegu Tim Mastnak, ki je na paralelnem veleslalomu v Krynici-Zdroju na Poljskem dosegel peto mesto. Preostala Slovenca, ki sta se uvrstila v izločilne boje, sta izpadla v osmini finala. Gloria Kotnik je bila deseta, Žan Košir pa 16. Jutri deskarje čaka še drugi paralelni veleslalom.

Tim Mastnak. FOTO: FB Tim Mastnak

Jan Tratnik potrdil odlično formo

Da se zima poslavlja, pa je opozoril kolesar Jan Tratnik, ki je danes slavil zmago na 202 km dolgi enodnevni dirki Omloop Het Nieuwsblad med Gentom in Ninovejem. Za tri sekunde je ugnal Nemca Nilsa Politta in za osem moštvenega kolega iz ekipe Visma-Lease a Bike, Belgijca Wouta van Aerta.

Jan Tratnik je letošnjo sezono začel zelo obetavno. FOTO: jan-tratnik.com

S tem je potrdil dobro formo, ki jo kaže na začetku sezone. Idrijčan je tokrat zabeležil že 12. karierno zmago in si podaljšal praznovanje 34. rojstnega dne, ki ga je slavil včeraj. Na dirki sta nastopila tudi Matej Mohorič in Matevž Govekar. Mohorič je bil 24., Govekar pa preizkušnje ni končal.

Nalaganje
Nazaj na vrh