Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ustavite se. Vlak se ne more.

Za vas piše:
D. O. / STA
Objava: 20. 02. 2013 / 10:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ustavite se. Vlak se ne more.

Slogan letošnje akcije za ozaveščanje udeležencev v prometu, ki se začenja danes, spodbuja k povečani varnosti pri prečkanju nivojskih prehodov čez železniško progo.

Slogan letošnje akcije za ozaveščanje udeležencev v prometu, ki se začenja danes, spodbuja k povečani varnosti pri prečkanju nivojskih prehodov čez železniško progo.

Javna agencija za varnost Prometa in Slovenske železnice danes pričenjata akcijo za ozaveščanje udeležencev v prometu, ki bo trajala do prihodnjega četrtka. S sloganom »Ustavite se. Vlak se ne more.« bodo opozarjali na varnost pri prečkanju nivojskih prehodov čez železniško progo. Cilj akcije je tako zmanjšanje števila prometnih nesreč na nivojskih prehodih čez železniško progo in posledično zmanjšanje števila umrlih in poškodovanih kot povečanje zavedanja in odgovornosti ljudi pri prečkanju nivojskih prehodov.

Večina nesreč na pasivno zavarovanih prehodih

Statistika kaže, da se je od leta 1998 na nivojskih prehodih čez železniško progo zgodilo 520 izrednih dogodkov, v katerih je umrlo 116 ljudi, 223 pa se je poškodovalo. V Sloveniji je od 838 nivojskih prehodov kar 503 pasivno zavarovanih, torej označenih le s prometnimi znaki, 335 pa aktivno zavarovanih oziroma opremljenih z zapornicami in svetlobnimi ter zvočnimi znaki.

Skoraj tri četrtine vseh nesreč se zgodi na pasivno zavarovanih nivojskih prehodih. Dejstvo, da se še vedno skoraj 30 odstotkov nesreč zgodi na aktivno zavarovanih prehodih pa je po besedah Andraža Murkoviča z agencije za varnost prometa tudi odraz nizke kulture voznikov, ki ne upoštevajo pravil in celo poskušajo obvoziti spuščene zapornice.


Foto: arhiv Družine / A. P.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh