Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ustavno sodišče o ukinitvi zakonske zveze žene in moža

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 10. 03. 2022 / 20:32
Oznake: Mladi, Starši, Vzgoja
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 12.03.2022 / 10:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ustavno sodišče o ukinitvi zakonske zveze žene in moža
Shod pred ustavnim sodiščem v podporo materinski in očetovski ljubezni. FOTO: Ivo Žajdela

Ustavno sodišče o ukinitvi zakonske zveze žene in moža

Ustavno sodišče je v četrtek, 10. marca, odločalo o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter posvojitvah otrok v homoseksualna oz. LGBTQ razmerja. Lahko bi ukinilo zakonsko zvezo, kot jo poznamo od vedno, kot skupnost moža in žene, v kateri se rojevajo otroci.

Če bodo sprejeli možnost, da je zakon zveza osebe 1 in osebe 2, potem tudi ni več ovir za posvojitev otrok s strani istospolnih ali transseksualnih parov. O teh vprašanjih smo odločali že na treh družinskih referendumih, v letih 2001, 2012 in 2015, in vedno so bile tovrstne zahteve prepričljivo zavrnjene.

Udeleženci so se zavzeli za spoštovanje materinstva in očetovstva. Pričakujejo, da to spoštuje tudi ustavno sodišče. FOTO: Ivo Žajdela

Pritiski za razvrednotenje družine, materinstva in očetovstva

Kot poudarja tudi Aleš Primc, predsednik stranke ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine, mora biti v vseh družinskih zadevah interes otroka na prvem mestu. Največji interes otroka je, da ima ljubeča mamo in očeta. Kljub prepričljivim rezultatom na referendumih so se nadaljevali pritiski za razvrednotenje družine, materinstva in očetovstva. Primc spomni, da je državni zbor celo »ustanovil LGBTQ državni urad z imenom zagovornik načela enakosti in na njegovo čelo postavil vodjo poraženih homoseksualnih referendumskih kampanj«.

Otrok potrebuje mamo ter očeta in ima pravico do obeh.

Prav ta urad, ki na leto prejme 1.471.000 evrov, zahteva od ustavnega sodišča ukinitev zakonske zveze žene in moža ter posvojitev otrok v razmerja dveh žensk, dveh moških, dveh transseksualcev, aseksualcev in queerseksualcev.

Aleš Primc. FOTO: Ivo Žajdela

Slovenija se sooča z zgodovinsko eno najmanjših stopenj rodnosti

Primc opozarja, da v času, ko se Slovenija sooča z zgodovinsko eno najmanjših stopenj rodnosti in bi morali kot družba uporabiti vse moči za spodbujanje ter krepitev materinstva in očetovstva, posebej med mladimi, vplivna manjšina dela vse, da bi škodila otrokom ter za nadaljnje razvrednotenje pomena materinstva in očetovstva.

Mama (ženska) in oče (moški) predstavljata ključni osebi za otrokovo rojstvo, vzgojo ter razvoj, zato država otroku nima pravice vzeti moške ali ženske vzgojne in razvojne dimenzije.

Dodaja, da so v vseh državah, v katerih so uzakonili posvojitve otrok v homoseksualna razmerja, v šolske programe vključili LGBTQ ideologijo, t. i. teorijo spola, ki vključuje učenje otrok, kako spremeniti spol in spolno usmerjenost. »Gre za izjemno škodljivo ideologijo, ki na otrocih pušča izjemno negativne posledice, saj ji mnogi podležejo, po nekaterih raziskavah celo od 30 do 40 odstotkov mladih, kot je pred nekaj meseci poročal Newsweek.

Shod, ki ga je pred ustavnim sodiščem organizirala stranka ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine. FOTO: Ivo Žajdela

Spoštujmo pravico otroka do mame in očeta

Prav zdaj npr. na Floridi v ZDA poteka hud upor staršev proti tej ideologiji, ki uničuje zdravje otrok, podprl jih je tudi floridski guverner, ki je ukinil financiranje teh programov.« Temu za otroke izjemno škodljivemu početju se moramo v Sloveniji upreti, meni Aleš Primc.

Zato je s stranko ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine v četrtek, 10. marca, pred ustavnim sodiščem v Ljubljani organiziral shod, da bi pokazali, da »spoštujemo materinstvo in očetovstvo ter da pričakujemo, da ga spoštuje tudi ustavno sodišče«. Kot tudi, da »spoštujemo pravico otroka do mame in očeta ter da pričakujemo, da to spoštuje tudi ustavno sodišče«.

Ustavno sodišče nima etične pravice razveljaviti odločitve na treh družinskih referendumih, na katerih je izjemno število 1.085.275 ljudi odločilo, da otrok potrebuje mamo in očeta.

Ustavnemu sodišču so želeli sporočiti, da je 1.085.275 državljanov že trikrat na referendumu odločilo o tej temi in da ustavno sodišče nima pravice poteptati teh odločitev.

Udeleženci so od ustavnega sodišča zahtevali, da spoštuje pravico otroka do mame in očeta. Foto: Ivo Žajdela

Aleš Primc je opozoril ustavne sodnike na posledice njihove odločitve

Aleš Primc je ustavnemu sodišču tudi pisal. Napisal jim je, da ob odločanju o ukinitvi zakonske zveze ter posvojitvah otrok v razmerju dveh moških, dveh žensk, dveh transseksualcev, queer seksualcev, interseksualcev in aseksualcev ne bodo odločali v prvi vrsti o pravnih zadevah.

»Ampak boste odločali v prvi vrsti o naravi in spoštovanju narave, spoštovanju do svoje mame in očeta ter vseh svojih prednikov, ki so vam omogočili, da danes živite in opravljate svojo funkcijo; o spoštovanju najbolj temeljnih pravic otrok, med katerimi je največja pravica do ljubeče mame in očeta.«

Zakonska zveza žene in moža je tisočletna naravna zveza in prostor za rojstvo, vzgojo in razvoj otroka in zato ne more biti protiustavna.

Upa, da so imeli ljubečo mamo in očeta. »Če ne, čutite, kaj vam je v življenju najbolj manjkalo. V vsakem primeru pa veste iz svoje izkušnje, kaj pomenita mama in oče za otroka.« Sporočal jim je, da bodo posledice njihove odločitve, če bo v nasprotju s temeljnimi pravicami otrok ter bo zanikala pomen mame in očeta za otroke, strašansko negativne za mnoge otroke, mlade in družine.

Ustavnemu sodišču so sporočali, da je 1.085.275 državljanov že trikrat na referendumu odločilo o tej temi in da ustavno sodišče nima pravice poteptati teh odločitev. FOTO: Ivo Žajdela

Izgovorov, da se ne ve, o čem se odloča, ne more biti

Primc navaja, da so v vseh državah, v katerih so uvedli LGBTQIA+ posvojitve otrok, v šolske sisteme uvedli LGBTQIA+ ideologijo, ki med drugim spodbuja otroke ter jih uči, kako spremeniti spol in spolno usmerjenost. »Žal gre za ideologijo, ki ji uspe prepričati ogromno otrok in mladih,« dodaja.

LGBTQIA+ aktivisti zahtevajo od ustavnega sodišča, da krši Splošno deklaracijo človekovih pravic, ki v 16. členu določa: »Polnoletni moški in ženske imajo brez kakršnihkoli omejitev glede rase, državljanstva ali vere pravico skleniti zakonsko zvezo in ustvariti družino.«

Omenil je upor na Floridi in dodal, da se je lani na Švedskem, kjer tudi že dolgo izvajajo te programe v šolah, njihovo eminentno zdravniško združenje odločilo, da preneha s hormonsko terapijo za spremembo spola pri otrocih in mladostnikih, saj so se izkazale hude negativne posledice. »V Sloveniji torej o teh stvareh odločate zdaj, ko se že ve, kakšne so negativne posledice ukinitve zakonske zveze žene in moža ter uvedbe posvojitev otrok v LGTQIA+ razmerja. Izgovorov, da se ne ve, o čem se odloča, ne more biti.«

Udeleženci shoda so sporočali, da je družina sveta. Da otrok potrebuje mamo in očeta. Da ne dovolijo posvojitve otrok v homoseksualna razmerja. FOTO: Ivo Žajdela

»Pred svojim rodom, svojimi otroki in jutranjim ogledalom«

Aleš Primc pravi, da se bo svet po odločitvi ustavnega sodišča, ne glede na to, kakšna bo, vrtel naprej. »Ampak, vi po njej ne boste več enaki. Če boste odločili proti naravi, proti temeljnim človekovim pravicam otrok, proti spoštovanju materinstva in očetovstva, bo na vaši vesti hud madež, s katerim vam ne bo lahko živeti.«

Če pa se bodo odločili za spoštovanje narave, za človekove pravice otrok in za spoštovanje materinstva in očetovstva ter čudovite dopolnjujoče se narave ženskega in moškega spola, bodo morda imeli kratkoročno kakšne težave, na dolgi rok pa bodo veliki zmagovalci. »Pred svojim rodom, svojimi otroki in jutranjim ogledalom.«

Homoseksualni aktivisti od ustavnega sodišča zahtevajo ukinitev naravnega ženskega in moškega spola v družinski zakonodaji ter s tem pomena mame in očeta za otroka.

Primc dodaja, da za ukinitev zakonske zveze žene in moža ter uvedbo LGBTQIA+ posvojitev otrok ni pravne podlage ne v ustavi, ne v mednarodnih dokumentih o človekovih pravicah.

Udeleženci shoda so sporočali, da ne dovolijo, da bodo otroke in mlade v šoli učili, naj zamenjajo spol ter spolno usmerjenost, kot se dogaja v vseh državah, v katerih so uzakonili homoseksualne posvojitve. FOTO: Ivo Žajdela

Po ustavi in temeljnih dokumentih o človekovih pravicah

»Če boste hoteli odločiti po ustavi in temeljnih dokumentih o človekovih pravicah ter sodno prakso ustavnega sodišča, ki je dvakrat dovolilo družinski referendum z vsebino, o kateri zdaj odločate, imate za to vso podlago,« je zapisal Aleš Primc.

Na to temo sta Civilna iniciativa za družino in pravice otrok (2011) in Koalicija Za otroke gre (2015) v svojih zmagovitih memorandumih za pravico do družinskih referendumov pred ustavnim sodiščem predložili ustavnemu sodišču izčrpne dokaze in argumente, ki so še vedno aktualni in povabil jih je, da jih proučijo.

Če bi ustavno sodišče zahtevalo ukinitev zakonske zveze žene in moža, bi to pomenilo, da bi otrokom v šolah vsiljevali LGBTQIA+ ideologijo, kar vključuje učenje tudi spremembe spola ter spolne usmerjenosti.

Prav tako sta jim z Metko Zevnik 6. maja 2021 predložila argumente o tej temi, o kateri so odločali, iz katerih prav tako izhaja, da za ukinitev zakonske zveze žene in moža ter uvedbo LGBTQIA+ posvojitev otrok ni pravne podlage v ustavi ter mednarodnih dokumentih o človekovih pravicah.

Nagovor Metke Zevnik, častne predsednice stranke ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine. FOTO: Ivo Žajdela

Varuh enakosti Miha Lobnik nastopa proti ljudski volji s pozicije moči

Metke Zevnik, častna predsednica stranke ZA Slovenijo – Glas za otroke in družine, je spomnila, da je ustavno presojo glede posvojitve otrok dvema moškima oziroma dvema ženskama vložil varuh enakosti Miha Lobnik. »Ironija je, da je bil ta varuh v referendumski kampanji vodilni aktivist za rešitve LBTQIA+, ki jih volivci niso podprli.

Zdaj pa nastopa proti ljudski volji s pozicije moči in odlično plačanega delovnega mesta, za katerega prispevamo sredstva prav vsi davkoplačevalci.« Ob tem je spomnila, da je starim staršem še vedno prepovedana posvojitev vnukov ob morebitni smrti njihovih staršev.

Nagovor Metke Zevnik je v priponki.

Nagovor Metke Zevnik.pdf

Podpisujejo peticijo v podporo otrokovi pravici do mame in očeta. Ta je tudi na spletni strani ZA Slovenijo - Glas za otroke in družine (glaszaotrokeindruzine.si) FOTO: Ivo Žajdela

Kupi v trgovini

Mladina
Čudo (mehka vezava)
Za mladino
18,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh