Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Življenje matere Terezije bo predstavil nov film [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 05. 09. 2022 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2022 / 08:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Življenje matere Terezije bo predstavil nov film [VIDEO]
Misijonarke ljubezni se kot redovna skupnost posvečajo služenju najbolj ubogim članom družbe. FOTO: YouTube/zajem zaslona

Življenje matere Terezije bo predstavil nov film [VIDEO]

Danes obhajamo bogoslužni spomin sv. matere Terezije iz Kalkute. V letošnjem oktobru v kinematografe v Združenih državah Amerike prihaja film o življenju te priljubljene svetnice z naslovom »Mati Terezija: nihče nima večje ljubezni«.

Film bo premierno predvajan 3. in 4. oktobra v več kot 960 krajih po Združenih državah Amerike, nastal pa je v produkciji Kolumbovih vitezov, poroča ameriški spletni portal CNA.


Film prikazuje življenje svetnice 20. stoletja in vpliv, ki ga imajo tako ona kot njene Misijonarke ljubezni na ljudi, ki jim služijo po vsem svetu. Misijonarke ljubezni se kot redovna skupnost posvečajo služenju najbolj ubogim članom družbe.

»Misijonarke ljubezni ne iščejo pozornosti ali javnega priznanja,« je v pogovoru za CNA povedal režiser filma David Naglieri: »Zato menim, da lahko ta zgodba, ki ima priložnost poudariti njihovo neverjetno delo in način, kako živijo evangelij, pozitivno vpliva na življenja ljudi in jih približa njihovi veri.«

Mati Terezija. FOTO: arhiv Družine

Komentarji znanih katoličanov

Dokumentarec je bil posnet na petih celinah in ima »neverjeten dostop« do apostolatov, ki jih vodijo Misijonarke ljubezni, je pojasnil Naglieri. Eden njegovih najljubših delov filma so posnetki iz Kenije, kjer Misijonarke ljubezni skrbijo za otroke z bolj ali manj resnimi razvojnimi motnjami. Prizor vključuje redovnico, ki hrani otroka z vodenoglavostjo, stanjem, pri katerem se v možganih nabira tekočina. »Videti te otroke … in že samo ljubezen ter skrb za tega otroka sta se me globoko dotaknili,« je pojasnil režiser.

V film so vključeni komentarji nekaterih znanih katoličanov, med katerimi so ameriški škof Robert Barron, Jim Wahlberg, filmski ustvarjalec, ki je materi Tereziji pripisal pomembno vlogo pri svojem spreobrnjenju, Jim Towey, prijatelj matere Terezije, oče Brian Kolodiejchuk, postulator v kanonizacijskem postopku matere Terezije, in duhovnik Donald Haggerty iz nadškofije New York.

FOTO: Knights of Columbus

Prijateljstvo z Janezom Pavlom II.

Po režiserjevih besedah omenjeni film odlikuje dejstvo, »da nastaja 25 let po smrti matere Terezije, zato je to prvi film, ki je imel priložnost, da se popolnoma poglobi v njeno življenje in zapuščino ter se ukvarja tudi z nekaterimi informacijami in razkritji o svetnici, ki so bila obelodanjena pozneje«. Film govori tudi o njenem prijateljstvu s svetim papežem Janezom Pavlom II.

Film naj spodbudi ljudi, da bi se vrnili k svoji veri.

»Eden od mojih upov za ta film je, da bo znova obudil predanost materi Tereziji in, kar je še pomembneje,« je dejal Naglieri, »spodbudil ljudi, da se vrnejo k svoji veri.«

Nalaganje
Nazaj na vrh