Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Angliji odprli prvi ženski samostan za nekdanje anglikanke

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 01. 2014 / 09:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Angliji odprli prvi ženski samostan za nekdanje anglikanke

Deset redovnic, ki so prestopile v katoliško vero, je v Birminghamu izreklo slovesne zaobljube.

V Birminghamu so v začetku leta uradno blagoslovili prvi samostojni ženski samostan za anglikanke, ki so prestopile v katoliško Cerkev. Kot je poročal britanski katoliški tednik »The Catholic Herald«, je deset redovnic med bogoslužjem izreklo slovesne zaobljube. V imenu katoliške Cerkve se je slovesnosti udeležil vodja osebnega ordinariata za britanske anglikance, ki so prestopili v katoliško vero, nekdanji anglikanski škof Keith Newton.

V samostanu »Sester Presvete Device Marije z Oscott Hilla« v Birminghamu bodo odslej živele redovnice, ki so pred tem pripadale anglikanski skupnosti v kraju Wantage v angleški grofiji Oxfordshire. Natanko pred letom dni, na novega leta dan 2013, so bile redovnice po uradni izpovedi vere in prejemu zakramenta svete birme sprejete v katoliško Cerkev. V preteklih mesecih je njihova skupnost veljala za »Mednarodno združenje vernikov papeškega prava«.

Novi samostan pripada osebnemu ordinariatu »Naše Gospe iz Walsinghama«, ki ga je leta 2011 ustanovil tedanji papež Benedikt XVI. Ordinariat članom anglikanske Cerkve v Angliji in Walesu omogoča vrnitev v polno občestvo s katoliško Cerkvijo, ne da bi se jim bilo ob tem potrebno odpovedati svoji anglikanski dediščini. Tovrstni ordinariati so zdaj na voljo v Veliki Britaniji, Severni Ameriki in Avstraliji.





Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh