Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Angliji tudi ekumensko soglasje proti redefiniciji zakonske zveze

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 15. 06. 2012 / 08:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Angliji tudi ekumensko soglasje proti redefiniciji zakonske zveze

Reforma v smeri enakopravnosti istospolnih parov ‘nasprotuje skupnemu in neposrednemu razumevanju zakonske zveze, ki si jo delijo tako verni kot tudi neverni ljudje’.

Obe največji Cerkvi v Veliki Britaniji sta soglasno izrazili svoje nasprotovanje redefiniciji pojma zakonska zveza. Potem ko je to storila že državna anglikanska Cerkev, so izjavo proti načrtovani širitvi pojma zakonska zveza predstavili tudi katoliški škofje Anglije in Walesa. S takšnim korakom bi zakonsko zvezo ponižali na raven običajnega odnosa in izgubila bi svoj značaj družinskega temelja, so minuli torek pojasnili pri Škofovski konferenci Anglije in Walesa.

Pred tem so obširno izjavo predstavili tudi anglikanski škofje. Izpostavili so pravne posledice in obremenitev odnosov med državo in Cerkvijo, če bi vlada premiera Davida Camerona omenjeni predlog zakona dejansko izpeljala.

Katoliški škofje vladi očitajo, da je svojo odločitev že sprejela. V dokumentu za konzultacije o zakonski pobudi namreč ni vprašanja, ali je sprememba sploh smiselna, temveč je postavljeno le vprašanje, na kakšen način bi to spremembo najlažje dosegli. V vladnem dokumentu sploh ne omenjajo otrok; namesto tega je središče pozornosti nenehno namenjeno le paru.

Reforma pojma zakonska zveza ‘nasprotuje skupnemu in neposrednemu razumevanju zakonske zveze, ki si jo delijo tako verni kot tudi neverni ljudje’, so še zapisali katoliški škofje. Sprememba zakona bi prinesla ‘neizbrisne posledice za celotno družbo, ki jih vlada nikoli ne bi mogla predvideti in tudi ne nadzorovati’.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/076BFA8EF8EE340CC1257A1C004BA290?OpenDocument

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh