Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Assisiju bodo podelili Televizijsko nagrado svete Klare Asiške

Objava: 12. 02. 2010 / 22:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Assisiju bodo podelili Televizijsko nagrado svete Klare Asiške

Sv. Klaro je papež Pij XII. razglasil za zavetnico televizije 14. februarja 1958

Jutri bodo v Assisiju podelili XI. televizijsko nagrado svete Klare Asiške. Sveto Klaro je papež Pij XII. razglasil za zavetnico televizije 14. februarja 1958.

V občinski dovrani v Assisiju bo ob 9.30 pogovor na temo ‘Ali obstaja dobro televizijsko obveščanje?’. V pogovoru bosta sodelovala namestnica direktorice Italijanske radiotelevizije Lorenza Lei in direktor katoliškega dnevnika ‘L'Avvenire’ Marco Tarquinio. Pogovor bo vodil pater Enzo Fortunato. Po pogovoru bo ob 11.30 slovesna sveta maša v baziliki svete Klare, ki jo bo bodil nadškof Domenico Sorrentino. Po slovesnem evharističnem slavju bodo podelili Televizijsko nagrado svete Klare Asiške.

V Statutu za določanje podelitve nagrade je rečeno, da ‘v času, kakršen je današnji, v katerem televizija prevzema vedno odličnejšo vlogo v obtoku misli in novic, Televizijska nagrada svete Klare Asiške želi spodbuditi in ovrednotiti tiste oddaje, ki povzdigujejo človeške in krščanske vrednote, kot so mir, dialog med posamezniki in narodi, dostojanstvo osebe, spoštovanje življenja, pravičnost, solidarnost, družbeno prizadevanje, prostovoljno delo in druge’.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh