Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V avstrijskem Grazu pripravili pop-oratorij o apostolu Pavlu

Objava: 02. 06. 2009 / 10:58
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

V avstrijskem Grazu pripravili pop-oratorij o apostolu Pavlu

Katoliška mladina Štajerske želi apostola Pavla približati mladim

Drevi v avstrijskem Grazu pripravljajo premierno uprizoritev pop-oratorija o apostolu Pavlu. Pobudnik za glasbeni projekt Katoliške mladine Štajerske je pomožni škof Franz Lackner, oratorij pa naj bi predstavljal glasbeni vrhunec v letošnjem Pavlovem letu. Kot je povedal avstrijski 'mladinski škof', predstava ponuja možnost, da poslušalci velikemu apostolu in njegovemu delu približajo s pomočjo glasbe.

Glasbeno delo, ki svetopisemska besedila prevaja v svet mladih, pripoveduje zgodbo o Katarini in Filipu, ki morata v letu apostola Pavla pripraviti šolski referat o ljudskem apostolu. Najprej nad nalogo nista preveč navdušena, ko pa na spletnih straneh odkrijeta podatke o Pavlovem procesu pod rimsko zakonodajno upravo, ju začne življenje apostola vedno bolj privlačiti.

V projektu sodeluje okoli sto mladih iz štajerskih župnij v Avstriji. Skladatelj glasbe je graški glasbeno-filmski mojster Gerd Schuller, ki je glasbeno opremil tudi nanizanko o 'pasjem' komisarju Rexu; besedilo je izpod peresa Sarah Hucek, ki je med seboj združila tekste o svetem Pavlu in Pavlova pisma, režiser Tirolskega deželnega gledališča Robert Persche pa je v svoji režijski zasnovi upošteval oblike sporazumevanja mladostnikov, kot sta denimo spletna portala 'YouTube' in 'Facebook'.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh