Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Belfastu festival ob 50. obletnici smrti C. S. Lewisa

Objava: 19. 11. 2013 / 07:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Belfastu festival ob 50. obletnici smrti C. S. Lewisa

V Belfastu festival ob 50. obletnici smrti C. S. Lewisa

Britanskega zgodovinarja, pisatelja, literarnega kritika, laiškega teologa in krščanskega apologeta najbolj poznamo po njegovih Zgodbah iz Narnije.

V Belfastu so ob 50. obletnici smrti pisatelja C. S. Lewisa, znanega predvsem po Zgodbah iz Narnije, pripravili prvi festival, posvečen priljubljenemu avtorju, poroča STA. Kot je zapisal britanski BBC, bosta med dogodki festivala verjetno največ zanimanja pritegnila čaroben ogled pisateljeve šole Campbell College in prižig svetilke, ki naj bi navdihnila svetilko v Narniji.

Skozi festival, ki poteka med 18. in 23. novembrom, bodo z najrazličnejšimi dogodki raziskovali Lewisovo zapuščino in povezavo z mestom, ki je navdihnilo vrsto njegovih del. »Ob 50. obletnici smrti želimo s festivalom opozoriti na te povezave«, je pojasnila prirediteljica festivala Wendy Langham.

Med drugim bodo pripravili tudi branje dela Williama Nicholsona Shadowlands, ki temelji na Lewisovem življenju, odprli bodo razstavo Skozi omaro, ki jo je pripravil umetnik Jonathan Barry, obetajo pa se tudi projekcije dokumentarcev. Odprli bodo pot C. S. Lewisa, ki bo obiskovalce popeljala skozi vzhodni Belfast.

Clive Staples Lewis, rojen 29. novembra 1898, je bil britanski zgodovinar, pisatelj, literarni kritik, radijski voditelj, laiški teolog in krščanski apologet. Poleg serije Zgodbe iz Narnije so v slovenščino prevedena še dela Vprašanje bolečine, Zakaj Bog, Odprava človeka ali Razmišljanje o izobraževanju s posebnim poudarkom na poučevanju angleščine na višjih stopnjah šolanja ter Golo krščanstvo. Umrl je 22. novembra 1963, istega dne, ko je v atentatu življenje izgubil ameriški predsednik Kennedy.

Poleg festivala v Belfastu bodo ob 50. obletnici njegove smrti Lewisa počastili tudi s spominskim obeležjem v pisateljskem kotičku v londonski Westminstrski opatiji.




Vir: STA / Wikipedia / M. M. Š.

Foto: splet (Wikipedia)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh