Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Braziliji rekordno število duhovniških posvečenj

Objava: 06. 04. 2009 / 08:59
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Braziliji rekordno število duhovniških posvečenj

Število duhovniških posvečenj in vstopov v semenišča je v Braziliji doseglo rekordno višino. V preteklem letu je bilo posvečenih 220 novomašnikov – štirikrat več kot je bilo povprečje v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

V enem največjih brazilskih semenišč, 'Seminario Sao Jose' v mestu Niteroi se v študijskem letu 2009/10 (ki se je začelo marca) na duhovniški poklic pripravlja skupno 92 kandidatov. To je največje število v zgodovini semenišča. Da so lahko sprejeli vse bodoče duhovnike, so morali v semenišču obnoviti in razširiti precejšnje število prostorov.

V številnih semeniščih so morali odpreti čakalno listo, saj so bili prostorsko omejeni pri sprejemanju novih semeniščnikov, je sporočila Brazilska škofovska konferenca. Kot primer navajajo Rio de Janeiro, kjer se trenutno izobražuje 115 semeniščnikov; novo vpisanih je 30, s tem pa so tudi izčrpali vse kapacitete, ki jih imajo na voljo.

Kot vzrok za vpisni 'boom' v semenišča odgovorni navajajo od leta 2000 nenehno rastoče zanimanje mladih Brazilcev za vero in duhovnost.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh