Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Celju prihodnjo sredo otvoritev vélike gasilske olimpijade

Za vas piše:
T. M.
Objava: 13. 07. 2022 / 17:44
Oznake: Družba, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.07.2022 / 17:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Celju prihodnjo sredo otvoritev vélike gasilske olimpijade
Dogodek je velik organizacijski zalogaj. FOTO: Tatjana Splichal

V Celju prihodnjo sredo otvoritev vélike gasilske olimpijade

V Celju bo prihodnjo sredo uradna otvoritev gasilske olimpijade, na kateri bo tekmovalo 198 ekip z 2634 udeleženci iz 20 držav.

Kot je danes dejal poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek, se bo olimpijade, na kateri pričakujejo okoli 10.000 domačih in tujih gostov, udeležilo 19 ekip mladine in članov iz Slovenije.

Gasilci se bodo med seboj pomerili v več disciplinah, med katerimi bo zagotovo najbolj atraktivna vzpon z lestvijo v večnadstropno stavbo. Večina tekmovanj bo potekala na stadionu Kladivar, treningi pa na okoliških stadionih in dvoranah. Na celjskem sejmišču bodo pripravili sejem sodobne in stare gasilske tehnike.

Dogodek, ki bo potekal do 24. julija, je velik organizacijski zalogaj, saj bo samo za logistično podporo skrbelo okrog 2000 prostovoljcev.

V centru Celja se bodo predstavili slovenski gasilci-veterani, članice in mladi, prav tako pa bo potekala tudi promocija najmlajših pionirjev, starejših gasilcev in tekmovanje gasilskih dvojic.

Pri izvedbi olimpijade bosta sodelovali tudi policija in Slovenska vojska.

Predsednik GZS Janko Cerkvenik je dejal, da so priprave na gasilsko olimpijado potekale štiri leta. Pred začetkom gasilsko-športnega tekmovanja pa so že izdali bilten gasilske olimpijade z doseženimi rezultati slovenskih gasilcev s prejšnjih olimpijad. Prav tako je na voljo tudi olimpijski srebrnik, Pošta Slovenije pa je izdala priložnostno poštno znamko in pripravila priložnostni žig.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh