Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V državnem zboru razprava o sovražnem govoru

Za vas piše:
D. O.
Objava: 15. 03. 2013 / 08:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V državnem zboru razprava o sovražnem govoru

Danes ob 10. uri se začenja razprava na temo sovražnega govora, na katero je s svojimi prispevki povabljena vsa javnost. Zavod KUL.si – Zavod za družino in kulturo življenja spodbuja k izpostavitvi problema kristjanofobije v Sloveniji.

Državni zbor danes ob 10. uri organizira javno predstavitev mnenj na temo sovražnega govora v Sloveniji. Njen namen je pridobiti mnenja in stališča strokovne in širše javnosti o tej problematiki. Podala naj bi odgovore na različna vprašanja, med njimi tudi na: Ali je pojave javno izrečenih žalitev, sovraštva in nestrpnosti sploh mogoče omejiti in na kakšen način? Ali je zakonska podlaga za sankcioniranje sovražnega govora ustrezna? Kako preprečiri sovražni govor brez poseganja v svobodo izražanja ter v svobodno uporabo spleta? Kakšna je vloga politike? Kako ločiti legitimno javno kritiko in ostro politično razpravo od razpihovanja sovraštva in nestrpnosti, ki ga ustava opredeljuje kot protiustavno?

Problem kristjanofobije

Sodelujoči se lahko prijavijo k razpravi – na voljo bodo imeli sedem minut časa, lahko pa svoja mnenja predložijo tudi v pisni obliki na naslov državnega zbora ali na elektronski naslov gp@dz-rs.si. Zavod KUL.si – Zavod za družino in kulturo življenja spodbuja k izpostavitvi problema kristjanofobije (sovražnega govora prti kristjanom) v Sloveniji.


Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh