Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Gospodovo naročje je odšla šolska sestra Jana Rifelj (1941–2024)

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 09. 05. 2024 / 11:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.05.2024 / 11:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Gospodovo naročje je odšla šolska sestra Jana Rifelj (1941–2024)
S. Jana (Ljudmila) Rifelj (1941–2024). FOTO: notredamke.rkc.si

V Gospodovo naročje je odšla šolska sestra Jana Rifelj (1941–2024)

»V zgodnjem majskem jutru se je v 83. letu življenja in 58. letu redovnih zaobljub nepričakovano poslovila od nas naša draga sosestra M. Jana Rifelj ter v spremstvu majniške Kraljice pohitela v večnost,« je na spletni strani šolskih sester zapisala s. Alenka.

S. Jana (Ljudmila) Rifelj (23. 11. 1941–8. 5. 2024) je v Gospodu zaspala »dan pred Jezusovim vnebohodom in hkrati tudi dan pred smrtnim datumom naše blažene ustanoviteljice M. Terezije Jezusove Gerhardinger, ko Šolske sestre de Notre Dame obhajamo dan skupnosti,« njen odhod pa je, kot je zapisala s. Alenka, šolske sestre »zelo iznenadil« in bodo svojo sosestro močno pogrešale.

S. Jana je bila ena prvih, ki je kot katehistinja dokončala študij in prejela diplomo na Teološki fakulteti v Ljubljani.

S. Alenka se je v zapisu pokojni zahvalila »za veselje in dobroto, ki smo ju bile vse deležne ob tebi, predvsem pa za tvoj zgled redovnega življenja«. Šolske sestre zaupajo, da se s. Jana že veseli pri Gospodu v nebesih in da jih bo še naprej spremljala z molitvijo, da tudi one srečno dospejo na cilj.

Kot je zapisano v Zgodovini slovenske province sester notredamk avtoric s. Magde Burger in s. Alenke Žibert, je bila s. Jana Rifelj ena prvih, ki je kot katehistinja dokončala študij in prejela diplomo na Teološki fakulteti v Ljubljani.

Pogreb s. Jane Rifelj bo v soboto ob 17. uri na šmihelskem pokopališču v Novem mestu.

Pogreb s. Jane Rifelj bo v soboto ob 17. uri na šmihelskem pokopališču v Novem mestu. Od 15. ure dalje bo ležala v poslovilni vežici na pokopališču v Šmihelu. Po pogrebu bo maša zadušnica v župnijski cerkvi sv. Mihaela v Šmihelu.

Gospod ji daj večni pokoj in večna luč naj ji sveti.

Nalaganje
Nazaj na vrh