Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V iskanju simbola in himne za svetovni dan mladih 2016

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 01. 2014 / 10:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
V iskanju simbola in himne za svetovni dan mladih 2016

V iskanju simbola in himne za svetovni dan mladih 2016

Simbol naj bi predstavljal mesto Krakov in verski pomen dogodka.

Prireditelji svetovnega dne mladih 2016 v poljskem Krakovu so razpisali natečaj za simbol in uradno himno velikega cerkvenega dogodka. Oboje naj bi posebej nagovorilo mlade, je minuli teden pojasnil koordinator svetovnega dne mladih in krakovski pomožni škof Damian Muskus.


V himni in simbolu naj bi se zrcalila mesto Krakov in verski pomen svetovnega dne mladih. Na oba natečaja se lahko prijavijo tako amaterji kot profesionalci. Skrajni rok za oddajo predloga simbola je 31. marec, za himno pa 31. maj. Zmagovalec prejme denarno nagrado, katere višina pa še ni bila objavljena.

Veliki dogodek s papežem Frančiškom na Poljskem načrtujejo med 25. julijem in 1. avgustom 2016. Uradna tema srečanja je »Blagor usmiljenim, kajti usmiljenje bodo dosegli«. Krakovski škof in nekdanji osebni tajnik bl. Janeza Pavla II., kardinal Stanislaw Dziwisz, je v začetku lanskega decembra sklical prpravljalni odbor, v katerega je kot vodja imenoval 37 članov. Med njimi je tudi župan poljskega mesta gostitelja in vojvoda (predsednik vlade) Malopoljskega vojvodstva.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh