Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Italiji ukradli relikvijo Janeza Pavla II.

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 01. 2014 / 07:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Italiji ukradli relikvijo Janeza Pavla II.

V Italiji ukradli relikvijo Janeza Pavla II.

Ampula s krvjo blaženega papeža je izginila iz svetišča v kraju San Pietro della Ienca v Abruzzih.

V Italiji so ukradli relikvijo krvi blaženega papeža Janeza Pavla II. (1978-2005). Kot so včeraj poročali italijanski mediji, je ampula s krvjo skupaj s križem izginila iz svetišča v kraju San Pietro della Ienca v Abruzzih. Storilci zaenkrat še niso znani, policija pa je nemudoma pričela s poizvedovanji. Relikvijo išče več kot 50 karabinjerjev. Kraja se je zgodila že minulo soboto.


Relikvijo krvi blaženega Janeza Pavla II. je omenjenemu svetišču leta 2011 podaril nekdanji osebni tajnik poljskega papeža, kardinal Stanislav Dziwisz. Krajevna cerkev je namreč posvečena Janezu Pavlu II.


Blaženi papež, ki bo v letošnjem aprilu razglašen za svetnika, je s krajem San Pietro della Ienca povezan na poseben način. Decembra 1995 je med hudim prehladom s povišano telesno temperaturo skupaj s tajnikom obiskal »sv. Petra v Abruzzih«. Pred tem je moral na božični dan zaradi šibkega zdravja predčasno zaključiti tradicionalni blagoslov »mestu in svetu«. Papež se je v tamkajšnjo cerkev večkrat zatekel k tihi molitvi.


Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh