Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Jordaniji odprli prvo katoliško univerzo

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 04. 06. 2013 / 08:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Jordaniji odprli prvo katoliško univerzo

75 milijonov vredni projekt za 8.000 študentov naj bi postal vodilna izobraževalna ustanova; njeni predstavniki si prizadevajo za sodelovanje z evropskimi univerzami.

V jordanskem mestu Madaba so minuli teden slovesno odprli prvo katoliško univerzo v državi. Slovesnosti se je poleg latinskega patriarha iz Jeruzalema, Fouada Twala, in vodje vatikanske Kongregacije za vzhodne Cerkve, kardinala Leonarda Sandrija udeležil tudi jordanski kralj Abdulah II., kot je poročala nemške katoliška agencija KNA. S patriarhatom povezana Ameriška univerza v Madabi 'American University of Madaba' je že oktobra 2011 začela z urnikom nekaterih predavanj. V letošnjem študijskem letu zasebno izobraževalno ustanovo obiskuje okoli 800 študentov.

V svojem nagovoru je patriarh Twal opozoril na pomen izobrazbe za dobre odnose med različnimi veroizpovedmi. Izobrazba ne bi smela voditi zgolj v oblikovanje lastne identitete, pač pa bi morala prispevati tudi k spoštovanju drugega. Takšno filozofijo je Latinski patriarhat v svojih šolah predstavljal že sredi 19. stoletja.

75 milijonov vredni izobraževalni projekt nedaleč od mednarodnega letališča v Amanu obsega sedem fakultet in nudi prostor za okoli 8.000 študentov in 500 docentov. Poleg ekonomske in naravoslovne fakultete je na voljo še študij inženiringa, medicine, informatike, umetnosti in oblikovanja, jezikov in komunikacijskih ved. Predavatelji predavajo v angleškem jeziku.

Po navedbah patriarhata naj bi omenjena univerza v prihodnosti postala vodilna izobraževalna ustanova na tem območju. Njeni predstavniki načrtujejo sodelovanje z evropskimi in ameriškimi univerzami.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh