Zapri
Iskanje

V Južni Sudan in Kongo namesto papeža kardinal Parolin

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 28. 06. 2022 / 09:51
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.06.2022 / 10:02
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

V Južni Sudan in Kongo namesto papeža kardinal Parolin

V Južni Sudan in Kongo namesto papeža kardinal Parolin
Papež v začetku letošnjega julija v Afriko pošilja vatikanskega državnega tajnika kardinala Pietra Parolina. FOTO: Vatican Media
Papež Frančišek bo v začetku letošnjega julija v Kinšaso in Džubo poslal vatikanskega državnega tajnika kardinala Pietra Parolina, potem ko je moral zaradi bolečin v kolenu preložiti svoje apostolsko potovanje v Demokratično republiko Kongo in Južni Sudan.

Tiskovni urad Svetega sedeža je sinoči napovedal, da se je papež Frančišek »odločil poslati vatikanskega državnega tajnika kardinala Pietra Parolina v Kinšaso in Džubo, da bi izkazal svojo bližino ljubljenima narodoma Konga in Južnega Sudana«. Sveti oče je to odločitev sprejel po tem, ko je moral zaradi močnih bolečin v kolenu in na vztrajanje zdravnikov preložiti svoje apostolsko potovanje v ti afriški državi, poroča spletni portal Vatican News.

Papež in predsednik Južnega Sudana Salva Kiir Mayardit. FOTO: Vatican Media

Vatikanski državni tajnik bo obisk v papeževem imenu opravil med 1. in 8. julijem. Obisk kardinala Parolina je predviden v terminu, ko je bilo sprva načrtovano 37. apostolsko potovanje papeža Frančiška v tujino. Papež pa bo 3. julija maševal s kongovsko skupnostjo v Rimu, in sicer na isti dan, kot bi po prvotnih načrtih obhajal slovesno bogoslužje v Kinšasi, kar je sporočil 13. junija, ko je v Klementinski dvorani v Vatikanu sprejel udeležence generalnega kapitlja afriških misijonarjev.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh