Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Južni Sudan in Kongo namesto papeža kardinal Parolin

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 28. 06. 2022 / 09:51
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.06.2022 / 10:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Južni Sudan in Kongo namesto papeža kardinal Parolin
Papež v začetku letošnjega julija v Afriko pošilja vatikanskega državnega tajnika kardinala Pietra Parolina. FOTO: Vatican Media

V Južni Sudan in Kongo namesto papeža kardinal Parolin

Papež Frančišek bo v začetku letošnjega julija v Kinšaso in Džubo poslal vatikanskega državnega tajnika kardinala Pietra Parolina, potem ko je moral zaradi bolečin v kolenu preložiti svoje apostolsko potovanje v Demokratično republiko Kongo in Južni Sudan.

Tiskovni urad Svetega sedeža je sinoči napovedal, da se je papež Frančišek »odločil poslati vatikanskega državnega tajnika kardinala Pietra Parolina v Kinšaso in Džubo, da bi izkazal svojo bližino ljubljenima narodoma Konga in Južnega Sudana«. Sveti oče je to odločitev sprejel po tem, ko je moral zaradi močnih bolečin v kolenu in na vztrajanje zdravnikov preložiti svoje apostolsko potovanje v ti afriški državi, poroča spletni portal Vatican News.

Papež in predsednik Južnega Sudana Salva Kiir Mayardit. FOTO: Vatican Media

Vatikanski državni tajnik bo obisk v papeževem imenu opravil med 1. in 8. julijem. Obisk kardinala Parolina je predviden v terminu, ko je bilo sprva načrtovano 37. apostolsko potovanje papeža Frančiška v tujino. Papež pa bo 3. julija maševal s kongovsko skupnostjo v Rimu, in sicer na isti dan, kot bi po prvotnih načrtih obhajal slovesno bogoslužje v Kinšasi, kar je sporočil 13. junija, ko je v Klementinski dvorani v Vatikanu sprejel udeležence generalnega kapitlja afriških misijonarjev.

Nalaganje
Nazaj na vrh