Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V kitajskem Wuhanu posvetili novega katoliškega škofa

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 09. 09. 2021 / 08:49
Oznake: Cerkev, Svet, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.09.2021 / 06:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
V kitajskem Wuhanu posvetili novega katoliškega škofa
Škofovsko posvečenje na Kitajskem FOTO: Vatican Media

V kitajskem Wuhanu posvetili novega katoliškega škofa

Kitajsko mesto Wuhan ima novega katoliškega škofa. Kot so včeraj potrdili iz Vatikana, je frančiškan p. Francis Cui Qingqi prejel škofovsko posvečenje in bil imenovan za voditelja škofije Hankou/Wuhan.

Papež je imenovanje oznanil že 23. junija. P. Cui je šesti škof, ki je bil imenovan v okviru začasnega sporazuma med Vatikanom in Pekingom o škofovskih imenovanjih. 12,3-milijonska prestolnica Wuhan v pokrajini Hubei je mesto, v katerem so prvič odkrili novi koronavirus in posledično koronavirusno bolezen.

V Wuhanu so prvič odkrili novi koronavirus in posledično koronavirusno bolezen.

Septembra 2018 sta Sveti sedež in vlada v Pekingu podpisala dveletni začasni sporazum, ki prvič v zgodovini ureja imenovanje novih škofov za območje Ljudske republike Kitajske. Te poiščejo pristojni za verska vprašanja na državni ravni, papež pa nato kandidate potrdi in uradno imenuje.

Sporazum, ki v vesoljni Cerkvi in svetu marsikje velja za spornega, je bil lansko jesen podaljšan še za dve leti. Vsebinske podrobnosti dokumenta javnosti niso bile nikoli predstavljene.

 Kitajski katoličani klečijo v molitvi med spremljanjem neposrednega prenosa svete maše s papežem Frančiškom v Domu sv. Marte v Vatikanu FOTO: Vatican Media  

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh