Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'V krščanstvu ni ničesar magičnega'

Objava: 27. 06. 2011 / 10:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'V krščanstvu ni ničesar magičnega'

Benedikt XVI. je med slovesnim bogoslužjem na praznik Sv. Rešnjega telesa in krvi v Rimu opozoril na neločljivo povezanost med evharistijo in družbeno angažiranostjo.

Papež Benedikt XVI. je na včerajšnji praznik Sv. Rešnjega telesa in krvi zavrnil predstave, da je evharistična daritev nekaj magičnega. S tovrstnim početjem krščanstvo nima ničesar skupnega, je dejal sveti oče med slovesnim bogoslužjem v lateranski baziliki. Spremenjenje kruha in vina v telo in kri Jezusa Kristusa je rezultat Božje ljubezni, ki je premagala smrt. Po papeževih besedah v krščanstvu ne obstajajo bližnjice, ampak gre vse preko ponižne in potrpežljive logike pšeničnega zrna, ki se razlomi, da bi dalo življenje, logike vere, ki prestavlja gore z blago silo Boga.

Papež je obenem izpostavil neločljivo povezanost med evharistično pobožnostjo in družbeno angažiranostjo. Kdor v presveti hostiji prepozna Jezusa, ta prepozna tudi brata, ki trpi lakoto in žejo, ki je gol in bolan, je dejal Benedikt XVI. Zato smo vsi poklicani, da trpečim pomagamo na konkreten način.

Posebej v času globalizacije, ko se vedno jasneje kažejo znaki odvisnosti, si moramo kristjani prizadevati za solidarno, pravično in bratsko družbo. Temelj takšnega početja pa mora biti prejemanje svetega obhajila, saj nas to osvobodi sebičnosti in nas poveže s Kristusom. Tudi veliki 'socialni svetniki' Cerkve so se vedno odlikovali po veliki evharistični pobožnosti, je spomnil sveti oče.

Po slovesni sveti maši v papeževi škofovski cerkvi je Benedikt XVI. vodil procesijo do okoli kilometer oddaljene bazilike Svete Marije Velike. Procesije se je udeležilo več tisoč duhovnikov in redovnikov ter redovnic, sodelavcev rimske kurije in članov evharističnih bratovščin. Praznik Sv. Rešnjega telesa in krvi tudi v Italiji ni dela prost dan, zato večina procesij poteka v večernih urah.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh