Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V letu 2012 umorjenih dvanajst katoliških duhovnikov

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 30. 12. 2012 / 16:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V letu 2012 umorjenih dvanajst katoliških duhovnikov

Gre za najmanjše število nasilnih smrti v zadnjih dveh desetletjih; nazadnje so v italijanski Toskani našli mrtvega duhovnika, ki je bil najverjetneje žrtev roparskega napada.

V letu 2012 je bilo umorjenih dvanajst katoliških duhovnikov, kar je občutno manj kot v letih pred tem. Kot je minulo soboto sporočila vatikanska agencija Fides, je bilo v zadnjih dvanajstih mesecih nasilno umorjenih deset duhovnikov, ena redovnica in ena laikinja. Gre za najmanjše število v zadnjih več kot dvajsetih letih. V letu 2011 je nasilne smrti umrlo skupno šestindvajset oseb.

Šest duhovnikov je bilo v letu 2012 umorjenih v Srednji in Južni Ameriki, od tega po dva v Braziliji in Mehiki. Ostala dva sta življenje izgubila v Kolumbiji in Gvatemali. Ostali primeri so se zgodili v Aziji in Afriki. Po navedbah agencije Fides je šlo v večini primerov za roparske napade.
V statistiko pa še ni prištet italijanski duhovnik Mario Del Becaro, ki so ga minulo soboto našli mrtvega v njegovem župnišču v toskanskem mestu Quarrata. Po doslej znanih podatkih naj bi prav tako umrl nasilne smrti.

Triinšestdesetletni duhovnik je bil po navedbah italijanskega časnika 'Corriere della Sera' najden zvezan, ugotovljen je bil vlom v župnijski trezor, ukradeno je bilo tudi duhovnikovo vozilo. Preiskovalci domnevajo, da je šlo 'najverjetneje za roparski napad'. Škof iz Pistoie, Mansueto Bianchi, je izrazil svojo globoko prizadetost ob nasilni smrti duhovnika in pričakuje čim prejšnjo razjasnitev primera.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh