Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Libanonu prvi novorojenec brez verske pripadnosti

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 10. 2013 / 09:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Libanonu prvi novorojenec brez verske pripadnosti

V Libanonu prvi novorojenec brez verske pripadnosti

Starša sta kot prvi par v Libanonu poročena le civilno.

Ghadi Darwishe, štiri tedne stari deček iz Bejruta, je prvi novorojeni libanonski državljan brez verske pripadnosti. Njegova starša Nidal in Kholoud Darwishe sta se novembra lani kot prvi par v Libanonu poročila le na matičnem uradu, je včeraj poročal libanonski časnik »L'Orient-Le Jour«.

Zakonca, ki izhajata iz muslimanskih družin, sta v svojih dokumentih črtala oznako za versko pripadnost. Tudi pri svojem sinku, rojenem 30. septembra letos, nista navedla nobene veroizpovedi.

Sklenitev zakonske zveze brez verskega obreda sta morala kot veljavno potrditi pravosodno in notranje ministrstvo, zaradi česar je poroka zakoncev Darwishe vzbudila pozornost po vsej državi. Tudi rojstvo prvega otroka v civilnem zakonu je bilo precej odmevno. Predsednik države Michel Suleiman je mladima staršema izrekel čestitke ob prihodu prvorojenca preko socialnega omrežja Twitter.

Okoli 54 % Libanoncev pripada islamski veri, približno enaka deleža sunitski in šiitski veji. Okoli 40 % je kristjanov različnih veroizpovedi. 5 % državljanov sodi v druzijsko manjšino. Verske skupnosti igrajo pomembno vlogo v političnem in družbenem življenju države.






Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh