Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovniki, redovniki in diakoni celjske škofije obhajali spomin na dan, ko so bili posvečeni

Za vas piše:
K. Zv.
Objava: 18. 06. 2024 / 10:09
Oznake: Duhovnik, Maša
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.06.2024 / 11:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovniki, redovniki in diakoni celjske škofije obhajali spomin na dan, ko so bili posvečeni
V Libojah pri Grižah obhajali spomin na dan, ko so bili posvečeni v duhovnike in diakone. FOTO: Arhiv Škofije Celje

Duhovniki, redovniki in diakoni celjske škofije obhajali spomin na dan, ko so bili posvečeni

K cerkvi sv. Neže v Libojah pri Grižah so se v ponedeljek, 17. junija, napotili duhovniki, redovniki in diakoni celjske škofije, da bi obhajali Dies sanctificationis, to je spomin na dan, ko so bili posvečeni v duhovnike in diakone. V hvaležnosti za dar duhovniškega posvečenja in služenja so skupaj s škofom Maksimilijanom obhajali sveto mašo.

Škof je med pridigo poudaril pomembnost vizije v duhovniškem delu. Po njegovih besedah je vizija edini način, kako se zoperstaviti pretirani prezaposlenosti današnjega duhovnika. »Vizija je Božje delo. Ob njej se navdihujemo, v tej viziji se osvobajamo in prečiščujemo vsega tega, kar ni tako pomembno in ni ključno,« je dejal škof in izpostavil, da je imeti vizijo ključno za učinkovito delovanje, saj nas ta vodi skozi izzive in nas opominja na bistvo našega poklica.

Škof Maksimilijan med pridigo. FOTO: Arhiv škofije Celje 

Čestitke jubilantom

Ob koncu svete maše je škof Maksimilijan v imenu vseh zbranih čestital zlatomašnikom in srebrnomašnikom duhovnikom jubilantom: Jože Špes in Alojz Vicman (zlatomašnika), Vlado Bizjak, Damjan Kejžar, Jože Prah, Roman Travar CM (srebrnomašniki), spomnili pa so se tudi na jubilante, ki so bili rojeni na ozemlju celjske škofije: p. Emil Križan OFMConv (zlatomašnik, roj. Sv. Rok ob Sotli), Branko Umek (srebrnomašnik, roj. Pišece) in dr. Miran Sajovic SDB (srebrnomašnik, roj. Teharje), so sporočili s celjske škofije.

Zahvale tudi za sadove leta

Po okrepčilu so se ponovno zbrali v cerkvi in se v molitvenem vzdušju zahvalili za sadove letošnjega leta. Nekateri duhovniki in škof so predstavili dosežke, med drugim tečaje Alfa, družinsko katehezo, škofijska katehetska in mladinska srečanja, sinodalna izobraževanja, dobra dela sodelavcev Karitas, bratsko duhovniško sobivanje, skupno večgeneracijsko delo ter obiske župnij in srečanja z duhovniki, člani ŽPS in birmanci. 

FOTO: Arhiv Škofije Celje 

Nato so si duhovniki v manjših skupinah podelili svoje osebne izkušnje sadov, za katere so hvaležni Bogu, s čimer so krepili občestvo preko izkušnje srečanja, poslušanja in odpiranja bližnjemu. Ko se je dan prevesil v popoldan, so se zbrali še pri skupni mizi in dobrotah, ki so jih pripravili sodelavci Škofijske Karitas Celje.

Nalaganje
Nazaj na vrh