Zapri
Iskanje

V Ljubljani 20. silvestrovanje z brezdomci

Za vas piše:
K. C.
Objava: 31. 12. 2014 / 08:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

V Ljubljani 20. silvestrovanje z brezdomci

Z brezdomci se bo srečal tudi ljubljanski nadškof Stanislav Zore.
Prostovoljci Vincencijeve zveze dobrote tudi letos v Ljubljani pripravljajo tradicionalno silvestrovanje z brezdomci, že 20. po vrsti. Pričakujejo med sto in 120 prostovoljcev, organizirali bodo tombolo in zabavni program, pripravili pa jim bodo tudi slavnostno večerjo. Z brezdomci se bo predvidoma ob 19.20 srečal tudi ljubljanski nadškof Stanislav Zore.


Pred letom dni je brezdomce obiskal in jim zaželel vse dobro v novem letu takratni ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik. Foto: Tatjana Splichal

Silvestrovanje z brezdomci in prostovoljci pripravljajo v Vincencijevem študentskem domu na Taboru v Ljubljani, kjer v okviru humanitarne organizacije Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote deluje dnevni center za brezdomce. Začelo se bo ob 19. uri.

Prireditev bodo popestrili z živo glasbo in zabavnim programom, del katerega je že tradicionalno tudi tombola. Prav tako pripravljajo še film o dogajanju v dnevnem centru in kviz, je za STA pojasnila vodja dnevnega centra in prostovoljnega dela Simona Stegne. Ljubljanski dnevni center po njenih besedah sicer dnevno obišče okoli 160 ljudi. Tam dobijo topel obrok, obleko, obutev, psihosocialno pomoč, pogovor in pomoč, da bi prišli iz labirinta ulice, pravi vodja centra.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh