Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Ljubljani tudi letos odbojkarski turnir na mivki za invalide

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 21. 07. 2022 / 10:24
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2022 / 12:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Ljubljani tudi letos odbojkarski turnir na mivki za invalide
FOTO: Zveza za šport invalidov Slovenije

V Ljubljani tudi letos odbojkarski turnir na mivki za invalide

Slovenski športniki invalidi bodo imeli konec julija in v začetku avgusta priložnost, da se na domačem terenu preizkusijo na močnem mednarodnem tekmovanju. Kot so sporočili iz krovne organizacije za šport invalidov, bo v prestolnici med 30. julijem in 1. avgustom potekal turnir v odbojki na mivki sede in stoje.

Zveza za šport invalidov Slovenije - Slovenski paralimpijski komite je v svetu športa invalidov že dolgo uveljavljena kot dobra prirediteljica velikih tekmovanj, med katerimi so bila tudi EP in SP v namiznem tenisu ter tradicionalni turnir v Laškem.

»Paraodbojka se v svetu zelo hitro razvija v vseh svojih glavnih disciplinah in našemu gibanju se priključuje vse več držav, klubov in tekmovalcev. Slovenske ekipe zelo uspešno sodelujejo tako na klubskem kot državnem nivoju in tudi kot organizator Slovenija ne zaostaja. Paraodbojka na mivki kot razmeroma nova disciplina gre s hitrim razvojem po isti poti, kot je šla vsem poznana odbojka na mivki pred dvajsetimi leti,« povedal Branko Mihorko, predsednik Evropske paraodbojkarske zveze.

Finale na Kongresnem trgu 

Ljubljana bo gostila tekmovanje z uradnim nazivom Lidl Slovenija Odprto prvenstvo v paraodbojki na mivki sede in stoje 2022. Na njem se bodo ekipe merile v ženski in moški kategoriji. Ženske bodo igrale odbojko na mivki sede, moški pa tako sede kot stoje. Tekmovalci prihajajo iz 12 držav, ki skupaj predstavljajo 70 igralk in igralcev, v treh dneh bodo odigrali več kot 50 tekem. Prva dva dni bodo tekme v Ludus centru Črnuče, finalni dan 1. avgusta pa na Kongresnem trgu.

»Mednarodni turnir v paraodbojki na mivki je izjemnega pomena za razvoj te športne panoge tako na lokalnem kot tudi mednarodnem nivoju. Kvaliteto organizacije potrjuje tudi dejstvo, da se na letošnjo izvedbo vračajo vse ekipe, ki so sodelovale že lansko leto« je povedal direktor turnirja Lidl Slovenija Darko Đurić. 

Na tekmovanje se je prijavilo sedem ekip v kategoriji moški stoje, kjer bodo igrale tako reprezentance (Slovenija, Slovaška, Italija, Nemčija, Poljska, Kazahstan) kot klubske ekipe (Laktaši Beograd). V moško kategorijo sede se je prijavila sedmerica reprezentančnih in klubskih zasedb (Slovenija, Doboj Beograd, Zagreb, Estonija, Latvija, Madžarska, Brčko), v ženski kategoriji so pa prijavljene tri ekipe.

Kupi v trgovini

120 - Šport in krščansko življenje
Cerkveni dokumenti
10,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh