Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Londonu prirejajo srečanje o verski identiteti kristjanov in muslimanov

Objava: 30. 04. 2013 / 06:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Londonu prirejajo srečanje o verski identiteti kristjanov in muslimanov

Brigitte Maréchal iz belgijske Katoliše univerze v Leuvenu bo na srečanju predstavila svoje razmišljanje o izgradnji verske identitete pri mladih muslimanih, ko se ti znajdejo na stičišču med vero in državljanstvom.

Med 1. in 3. majem Svet evropskih škofovskih konferenc v Londonu prireja tretje srečanje škofov in delegatov na temo 'muslimani v Evropi', poroča Radio Vatikan.

Na območjih, kjer je multikulturalizem še bolj prisoten, se za Cerkev porajajo novi izzivi. Ta območja obenem s seboj prinašajo priložnosti za ustvarjanje dialoga z muslimani, kot sestavni del nove evangelizacije, pa tudi za oznanjevanje Jezusa Kristusa, seveda v spoštovanju svobode vsakogar in brez prikrivanja lastnih prepričanj.

Srečanje škofov in delegatov, ki ga prirejajo pod naslovom »Dialog in oznanilo«, bo vodil nadškof iz francoskega Bordeauxja, Jean-Pierre Ricard. K sodelovanju so povabili tudi predsednika Škofovske konference Anglije in Walesa, nadškofa Vincenta Gerarda Nicholasa. Uvodni del konference bo 1. maja odprl predsednik Papeškega sveta za medverski dialog, kardinal Jean-Louis Tauran. Osrednje predavanje prvega dne konference je dodeljeno Andreju Paciniju, koordinatorju tega srečanja in svetovalcu pri Komisiji za odnose z muslimani, ki deluje znotraj Papeškega sveta za medverski dialog.

Drugi dan konference bo namenjen razmisleku, dialogu in izmenjavi izkušenj na temo 'Zgraditi versko identiteto med mladimi kristjani in muslimani v Evropi: izziv za učinkovito pastoralo mladih kristjanov, ki živijo z muslimani'. Več o tem bo spregovorila Brigitte Maréchal iz belgijske Katoliše univerze v Leuvenu, ki bo predstavila svoje razmišljanje o izgradnji verske identitete pri mladih muslimanih, ko se ti znajdejo na stičišču med vero in državljanstvom. Tajnik Švicarske škofovske konference, Erwin Tanner, bo predstavil identiteto muslimanov v Evropi, opirajoč se na analize objav založbe Tawhid, ene izmed prvih muslimanskih založb.

Zadnji dan konference o muslimanih v Evropi bodo škofje in delegati predstavili razmere v svojih državah, z namenom, da skušajo najti nove rešitve glede odnosa med muslimani in kristjani v Evropi.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh