Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Mehiki nasprotujejo oglaševanju jutranjih tabletk

Objava: 29. 06. 2009 / 09:24
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Mehiki nasprotujejo oglaševanju jutranjih tabletk

Vlada knjižice o kontracepciji namenja otrokom med 10. in 19. letom

Mehiško združenje Suma Tu Voz (Združi svoj glas) je izrazilo kritično mnenje o novih vladnih knjižicah, s katerimi želi ministrstvo za zdravje mlade med 10. in 19. letom ‘osveščati’ o uporabi kontracepcije in jutranjih tabletk.

Kot so poročali tamkajšnji mediji, knjižice ne vsebujejo podatka, ali je za ‘pravico’ do jutranje tabletke in nasveta o ‘reproduktivnih pravicah’ potrebno privoljenje staršev. Pri združenju ‘Združi svoj glas’ se sprašujejo, ali bi ministrstvo za zdravje sploh imelo dovolj kapacitet, da bi vsem mladim, ki bi knjižico prebrali, nudilo ustrezno svetovanje, tako da bi mladi znali kontracepcijo in jutranje tabletke ustrezno uporabljati in da bi, če je to predvideno, starši sploh privolili v tovrstno ‘obravnavo’ svojega otroka.

‘Načrtovanje družine je tvoja pravica!’; ‘Če si imela spolni odnos brez zaščite, pa od njega še ni minilo 72 ur, lahko zaprosiš za urgentno kontracepcijo. Zaščiti se. To je tvoja pravica!’ – to sta le dva slogana, ki ju mladi lahko preberejo v knjižici, namenjeni učencem in dijakom med 10. in 19. letom. Pri združenju si tudi zastavljajo vprašanje, ali bodo knjižico dejansko prebirali 10-, 12- ali 14-letni otroci. Ali jo bodo prebirali njihovi starši? In kdo je pristal na vsa ta merila, ki jih zdaj ministrstvo za zdravje vsiljuje družinam?

Kot pojasnjujejo pri združenju, otroci med 10. in 16. letom še ne morejo samostojno ustvariti družine, saj nimajo niti pravne podlage, da bi sklenili zakonsko zvezo.

Po podatkih ministrstva za zdravje naj bi po državi razdelili 317.000 informativnih knjižic.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh