Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V mesecu aprilu Študentska krvodajalska akcija

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 04. 04. 2022 / 09:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.04.2022 / 10:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
V mesecu aprilu Študentska krvodajalska akcija
Danes se pričenja Študentska krvodajalska akcija. FOTO: Pexels

V mesecu aprilu Študentska krvodajalska akcija

Študentska organizacija Slovenije organizira krvodajalsko akcijo, ki se bo pričela 4. aprila in bo trajala do konca meseca.

Akcija bo potekala v več krajih po Sloveniji v sodelovanju s študentskimi organizacijami univerz, študentskih klubov in Zveze študentskih klubov Slovenije.

Že tradicionalen projekt 

Študentska krvodajalska akcija je že tradicionalen projekt Študentske organizacije Slovenije. Študenti tako vsakoletno izvedejo dve krvodajalski akciji (spomladi in jeseni) pod sloganom »Častim pol litra«. 

Seznam terminov in lokacij je objavljen na spletni strani Častim kri in FB strani Častim pol litra

Na ŠOS so veseli, da bo po premoru dveh let zaradi epidemiološke situacije v državi akcija ponovno potekala na tradicionalen način, tudi na terenu, ob enem pa upajo, da se bo trend naraščanja števila krvodajalcev iz preteklih let ohranil.


Duhovnik – krvodajalec 

Pred časom smo na našem spletnem portalu objavili intervju z duhovnikom Igorjem Ignacijem Novakom, ki je krvodajalec že skoraj 20 let. Kri daruje enkrat letno, včasih pa ga tudi pokličejo. Če le lahko, se odzove tudi na te pozive. 

Duhovnik Igor Ignacij Novak. FOTO: Osebni arhiv

Kri lahko daruje vsak posameznik, če je zdrav, določilo pa pravi, da posamezniki po 65. letu starosti krvi ne morejo več darovati. »Zato se mi zdi dobro, da to izkoristimo, dokler še lahko in dokler smo zdravi,« je za naš portal povedal duhovnik Novak. »To je hkrati priložnost, da se Bogu zahvalimo za zdravje in damo nekaj od sebe.« Celoten intervju z Igorjem Ignacijem Novakom si preberite na tej povezavi

Nalaganje
Nazaj na vrh