Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Monaku razpravljajo o ‘liberalizaciji’ splava

Objava: 01. 04. 2009 / 07:36
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Monaku razpravljajo o ‘liberalizaciji’ splava

Parlamentarci v kneževini Monako v teh dneh razpravljajo o predlogu zakona, ki bi močno ‘liberaliziral’ izvajanje splava v eni najmanjših evropskih držav. Splav naj bi bil dopusten v primeru, ko je ogroženo zdravje ali celo življenje nosečnice, kadar raziskave kažejo na težke nepravilnosti v razvoju zarodka, in kadar je nosečnost posledica kaznivega dejanja.

Monaški nadškof Bernard Barsi je v pogovoru za lokalne medije ostro zavrnil novi predlog zakona. Po njegovih besedah zakona gotovo ne bi uveljavljali le v ekstremnih primerih, kot trdijo zagovorniki, pač pa bi s tem odprli vrata procesu, ki dopušča najhujše, torej odvzem pravice do življenja nerojenim otrokom.

V Monaku velja eden najstrožjih zakonov s področja umetne prekinitve nosečnosti, saj dovoljuje splav le v primeru, ko je ogroženo življenje matere. Za kršitev zakona so predvidene stroge kazni. Prvi poskus ‘liberalizacije’ zakona leta 2007 je bil neuspešen po ugovoru vlade kneza Alberta II. Novi osnutek so predstavili po izčrpnih posvetovanjih, predvideva pa tudi uvedbo posvetovalnic za nosečnice.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh