Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V načrtu film o življenju papeža Benedikta XVI.

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 03. 12. 2012 / 08:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V načrtu film o življenju papeža Benedikta XVI.

Podlaga za scenarij naj bi bila biografija Josepha Ratzingerja, ki jo v letu 2014 pripravlja Peter Seewald.

Življenje papeža Benedikta XVI. naj bi bilo v prihodnosti upodobljeno na filmu. Producent Marcus Mende iz podjetja ‘H & V Entertainment’, hčerinske družbe podjetja ‘Odeon Film’ iz Münchna, in Peter Weckert sta si v ta namen zagotovila pravice do biografije o Josephu Ratzingerju, ki naj bi jo spomladi 2014 na knjižni trg pospremil avtor Peter Seewald. Novico so minuli teden sporočili iz podjetja ‘Odeon Films’.

Seewaldovo delo bo izšlo pri nemški založbi Pattloch. Film, ki ga bodo predvajali v kinematografih, naj bi bil zasnovan mednarodno, prikazoval pa naj bi ‘izredno življenjsko pot in delovanje’ Josepha Ratzingerja od njegovega rojstva leta 1927 v zgornjebavarski vasici Marktl ob Innu do današnjega pontifikata papeža Benedikta XVI. v vseh razsežnostih.

Kdo bo napisal scenarij, zaenkrat še ni znano, so po vprašanju nemške katoliške agencije KNA pojasnili pri podjetju ‘Odeon Films’. Peter Seewald, ki je izdal že tri knjige pogovorov s papežem, bo pri pripravi scenarija vsekakor sodeloval.

Peter Weckert je produciral že dokumentarni film z naslovom ‘Francesco in papež’ iz leta 2011. Film upodablja zgodbo rimskega fantiča, ki z deškim zborom ‘Pueri Cantores’ spremlja papeževa bogoslužja. Njegova največja želja se izpolni, ko ga izberejo za solistični pevski nastop pred svetim očetom. Skupina režiserja Cira Cappellarija je ob pripravi filma dobila dovoljenje za snemanje v Vatikanu, papeža Benedikta XVI. pa so s kamero spremljali tudi na njegovih potovanjih po Afriki in Izraelu.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh