Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V najdaljši pogovorni oddaji sodeloval tudi duhovnik

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 29. 09. 2023 / 13:28
Oznake: Slovenija
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2023 / 14:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
V najdaljši pogovorni oddaji sodeloval tudi duhovnik
Voditelj maratonske oddaje Boris Tomašič. FOTO: Zajem zaslona

V najdaljši pogovorni oddaji sodeloval tudi duhovnik

Voditelj na televiziji Nova24TV Boris Tomašič je, kot so objavili na omenjeni medijski hiši, podrl Guinnessov rekord za najdaljšo pogovorno oddajo v zgodovini. Ta je trajala 73 ur, 23 minut in 21 sekund, v kateri je sodelovalo 70 gostov. Snemati so začeli v nedeljo in podrli prejšnji rekord, ki da je znašal 72 ur in 18 minut.

»Mislim, da ste naredili eno ogromno stvar. Nekaj, kar se je zapisalo za zmeraj in ne samo v Sloveniji. Mislim, da smo in bomo ponesli ime Slovenije v svet. Dokazali smo, da za nas ni ovir,« je ob dosežku in prejetju plakete s strani uradne predstavnice Gusinessove knjige rekordov povedal voditelj. Ko je gostil nekdanjega direktorja TV Slovenija, je voditelj naznanil tudi, da je v tistem trenutku najbolje gledana oddaja oddaja v Telekomovem omrežju. 

Pestra paleta gostov

V oddaji, ki so jo v živo v studiu spremljali tudi gledalci, so se zvrstili gosti z najrazličnejših področij, med drugim Igor Lukšič, Bogomila Ferfila, Ivo Boscarol, Tina Bregant, Miro Petek, Uroš Urbanija, Martin Strel, Rok Marguč. Sodelovali tudi Aleš Hojs, Aleš Primc, Boštjan M. Turk, Igor Ogorevc, pa Janez Šušteršič in Žiga Turk, Ivan Simič, Davor Božič, Mitja Ferenc, Edvard Kadič in drugi.

Z gosti je voditelj odpiral različne družbene teme od politike in gospodarstva, športa in glasbe, pa tudi o npr. službi reševalca, direktorice živalskega vrta, novinarja. Izognili se niso niti nekdanjim poplavam, o čemer je med drugim tekla tudi beseda v pogovoru z generalnim tajnikom Slovenske karitas Petrom Tomažičem. Ta je omenil, da so samo v avgustu razdelili 1,2 milijona evrov, potem so pomagali, sodelovali pri delitvi 10 milijonov državnih evrov. Sedaj so sprostili večji del preostalih sredstev.

Gost oddaje je bil tudi duhovnik Jože Plut. FOTO: Zajem zaslona

Povabilu se je odzval tudi duhovnik

Gost oddaje je bil tudi duhovnik Jože Plut. »Vedno se odzovem, kadar lahko kaj dobrega povem in če imam zagotovilo, da ne bodo mojih odgovorov rezali in prirejali. In kadar je oddaja v živo, vedno lahko poveš, ne da bi te rezali,« je v pogovoru za spletno Družino povedal Plut in dodal, da je posledično pomagal tudi pri dosežku Gunessovega rekorda.

Z voditeljem sta govorila o Cerkvi, o veri, o vojni za Slovenijo, o duhovni oskrbi Slovenskih vojakov, o tem, kaj doživljajo vojaki, kadar je vojna. Med drugim je Plut v oddaji povedal, kako številni v življenjskih preizkušnjah postanejo kristjani. »Podatki so kar zanimivi. Tisti čas, ko sem bil sam tam (v Afganistanu, op. a.), se je 25 pripadnikov (Slovenske vojske, op. a.) odločilo, torej odraslih fantov in mož, da postanejo kristjani, katoličani.«

Plut je v pogovoru razložil tudi, kako je Cerkev ustrojena, kaj pomeni arhidiakon, kaj delam, kje delam kot duhovnik zdaj.

Dve hčerki

Voditelj je v studiu gostil tudi svojo hčerko Žano Tomašič, ki sicer trenutno živi na Nizozemskem. Zanimiv pa je bil tudi obisk glasbenika Jerneja Brileja, ki je voditelju pripravil presenečenje. Povedal je namreč o svoji hčeri, 16-letni Ajdi, ki je na rehabilitaciji na Soči, kjer se tudi šola. Tam je nedavno dobila za nalogo, naj napiše, s kom bi se za en dan zamenjala. Napisala je, da bi rada namesto Tomašiča enkrat vodila oddajo. Želja se ji je uresničila, voditelju se je namreč za kratek čas pridružila v studiu.







Kupi v trgovini

Epidemija novih medijev
Družbena vprašanja
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh