Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V najgloblji biti – večer, posvečen Jožetu Pavliču

Objava: 29. 04. 2024 / 07:49
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2024 / 08:15
V najgloblji biti – večer, posvečen Jožetu Pavliču
Zahvala dr. Marjete Humar protagonistom večera. FOTO: Miha Brvar

V najgloblji biti – večer, posvečen Jožetu Pavliču

Društvo svetega Jakoba Kamnik je v petek, 12. aprila, v dvorani Frančiškanskega samostana v Kamniku pripravilo večer z naslovom V najgloblji biti, posvečen delu Jožeta Pavliča, novinarja, pisatelja, pesnika.

Jože Pavlič se je rodil v kmečki družini v Nasovčah pri Komendi, živi pa v Suhadolah pri Komendi. Dokončal je študij teologije. Zaposlen je bil pri tedniku Družina, kjer je bil urednik rubrike Cerkev po svetu. V zakonu z ženo Marto so se jima rodili štirje otroci. Od leta 1996 je malteški vitez.

Jože Pavlič se je leta 2018 upokojil, še vedno pa je zelo delaven. S fotografskim aparatom in beležnico spremlja različne dogodke, ustvarja pesmi, piše meditacije, besedila o različnih temah, saj je, kot je sam naslovil ta večer, to delo v njegovi najgloblji biti. Na ogled je bilo devet knjig, ki so izšle v zadnjih letih v samozaložbi in ob podpori zlasti občine Komenda.

V zadnjih letih je ob nešteto člankih v Družini, Kamniškem občanu, Kamniškem zborniku, Prenovi, Mohorjevem koledarju, Aplenci, Tretjem dnevu in drugod izdal tudi več knjig: zbirke pesmi: Nikoli brez upanja (2004), Živim

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh