Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V nedeljo pri nas potrdili 707 okužb, oblasti na Kitajskem omejile gibanje

Za vas piše:
T. M.
Objava: 25. 10. 2021 / 11:23
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.10.2021 / 11:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
V nedeljo pri nas potrdili 707 okužb, oblasti na Kitajskem omejile gibanje
FOTO: Pexels.

V nedeljo pri nas potrdili 707 okužb, oblasti na Kitajskem omejile gibanje

V Sloveniji so v nedeljo, 24. oktobra, ob 2081 PCR-testih potrdili 707 okužb s koronavirusom. Delež pozitivni testov je znašal skoraj 34 odstotkov, še nekoliko več kot v soboto, ko je bil delež 33,5-odstoten.

Število aktivnih primerov v državi po podatkih NIJZ znaša 18.964 in je od sobote naraslo za 517.

Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je po podatkih NIJZ cepljenih 1.182.944 ljudi ali 56 odstotka vseh prebivalcev, z vsemi odmerki pa 1.111.824 oz. 53 odstotkov prebivalcev.

Kitajske oblasti si prizadevajo omejiti nov izbruh koronavirusa

Kitajske oblasti so več deset tisoč prebivalcem okrožja Ejin na severu države ter prebivalcem naselja na severu Pekinga ukazale, naj od danes naprej ostanejo doma. Želijo namreč omejiti nov izbruh koronavirusa pred zimskimi olimpijskimi igrami, ki jih bo februarja prihodnje leto gostil Peking, poročajo tudi mediji. 

Kitajske oblasti so t. i. lock-down odredile okoli 35.000 ljudem v okrožju Ejin, tudi turistom. Tretjina od približno 150 okužb, ki so jih na Kitajskem zabeležili od prejšnjega tedna, namreč prihaja iz Ejina.

Drugim prebivalcem prestolnice so oblasti svetovale, naj ne zapuščajo mesta, če to ni nujno potrebno. Posamezniki, ki v prestolnico prihajajo z območij, kjer so bile zaznane okužbe s koronavirusom, morajo ob vstopu v Peking pokazati negativni test. 

Širi se tudi nova različica delta 

»Na Kitajskem so danes zabeležili 39 novih primerov okužbe z različico delta. Število okuženih v zadnjem tednu je tako naraslo na preko 100. V primerjavi z drugimi državami gre sicer za zelo nizko število, vendar so državne oblasti odločene, da bodo zadnji izbruh bolezni omejile še pred začetkom zimskih olimpijskih iger. Te bodo v kitajski prestolnici potekale med 4. in 20. februarjem prihodnje leto,« poroča STA. 

Organizatorji so v nedeljo nenadoma odpovedali maraton v Wuhanu, ker so pričakovali več deset tisoč sodelujočih. Maraton v Pekingu, na katerem naj bi sodelovalo okoli 30.000 tekačev, pa so prestavili za nedoločen čas. »Oblasti so dodatno ustavile obiske turističnih skupin v petih provincah, kjer so zaznali okužbe, vključno s Pekingom,« še poroča STA. 


Nalaganje
Nazaj na vrh