Zapri
Iskanje

V Nemčiji bodo v enem mesecu odpravili večino omejitvenih ukrepov

Za vas piše:
M. M.
Objava: 16. 02. 2022 / 19:50
Oznake: Koronavirus, Svet, Ukrepi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.02.2022 / 20:01
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

V Nemčiji bodo v enem mesecu odpravili večino omejitvenih ukrepov

V Nemčiji bodo v enem mesecu odpravili večino omejitvenih ukrepov
Pogled na Berlin. FOTO: Shutterstock
Nemški kancler Olaf Scholz je sporočil, da bodo do 20. marca odpravili večino omejitvenih ukrepov, ki so jih sprejeli z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa. Zaščitne maske in ohranjanje razdalje naj bi sicer ostale v veljavi.

Scholz je po srečanju z voditelji 16 zveznih dežel dejal, da gre za poseben dan v boju proti pandemiji. Vrh okužb je bil dosežen, zato so se dogovorili o tristopenjskem načrtu za postopno odpravo večine omejitev v zvezi s covidom-19.

Najprej konec omejitev pri zasebnih srečanjih

Najprej bodo odpravili omejitve glede zasebnih srečanj ljudi, ki so cepljeni ali so preboleli covid-19. Za necepljene bo še mesec dni veljalo pravilo, da se lahko zunaj svojega gospodinjstva srečajo le z dvema osebama. Dostop do trgovin z nenujnim blagom bo ponovno odprt za vse, brez preverjanja, ali so stranke cepljene ali ne, poročanje tujih agencij povzema STA.

Do 20. marca sprostitev ostalih omejitev

V zadnjem, tretjem koraku, bodo do 20. marca postopoma odpravili preostale omejitve družbenega, kulturnega in gospodarskega življenja, tudi zahtevo, da morajo zaposleni delati od doma.

Odločitev v rokah zveznih dežel

Ali bodo posamezne omejitve do 20. marca izrecno odpravljene ali omiljene, je v pristojnosti posameznih zveznih dežel in od tega, kako hitro se bo spremenila ustrezna uredba o protikoronskih ukrepih.

Še naprej previdni

Pravila pri ravnanju glede koronavirusa so dosegla želeni učinek, je Scholz zapisal na spletnem omrežju Twitter: »Število okužb je veliko, vendar se ne povečuje več. Zdaj lahko korak za korakom umikamo omejitve, vendar moramo biti še naprej previdni.« Nemški kancler obenem vztraja pri obveznem cepljenju proti covidu-19 in poudarja, da kljub načrtovani spomladanski odpravi ukrepov ne gre pozabiti, da bosta sledili jesen in spet zima.

V zadnjem dnevu 220.000 novih primerov

V Nemčiji so sicer v zadnjih 24 urah zabeležili skoraj 220.000 novih primerov okužb. Čeprav je dnevno število še vedno visoko, se je tedenska stopnja okužb v zadnjih dneh zmanjšala, strokovnjaki pa pravijo, da je omikronski val dosegel vrhunec.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh