Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V New Yorku znova bogoslužje v slovenskem jeziku

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 05. 10. 2020 / 06:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2020 / 10:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

V New Yorku znova bogoslužje v slovenskem jeziku

Prvič po izbruhu epidemije v ZDA je včeraj odprla vrata slovenska cerkev sv. Cirila na Manhattnu.

Foto: Robi Poredoš / STA

V slovenski cerkvi sv. Cirila na Manhattnu v New Yorku so včeraj prvič od izbruha epidemije koronavirusne bolezni 19 obhajali javno bogoslužje z udeležbo vernikov. Kot poroča STA, je bilo njihovo število sicer simbolično, sveto mašo p. Martina Krizologa pa so predvajali tudi prek videopovezave.

Zaradi majhne skupine vernikov z ohranjanjem varnostne razdalje ni bilo težav. Župljani so nosili zaščitne maske, v cerkvi pa so nameščeni tudi dozirniki za razkužilo. P. Krizolog je v nagovoru med bogoslužjem omenil, da obhajajo god sv. Frančiška, ustanovitelja reda, ki slovensko cerkev v New Yorku upravlja vse od njene ustanovitve pred več kot 100 leti.

Namesto pridige je prebral pozdravno pismo provinciala slovenskih frančiškanov p. Marjana Čudna vernikom slovenskega rodu v Združenih državah Amerike in Avstraliji. Omenil je tudi obisk papeža Frančiška, ki je v soboto v rojstnem kraju sv. Frančiška, Assisiju, podpisal novo okrožnico Vsi bratje.

Med newyorškimi Slovenci doslej še ni bilo potrjene okužbe s koronavirusom, p. Krizolog pa bo zaenkrat nadaljeval z obhajanjem bogoslužij prek interneta in v živo, kot bodo dopuščale razmere.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh