Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Nigeriji znova ugrabljenih 73 dijakov

Za vas piše:
M. M. Š. / STA
Objava: 02. 09. 2021 / 08:45
Oznake: Družba, Nemiri, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2021 / 08:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Nigeriji znova ugrabljenih 73 dijakov
Protesti proti nasilju kriminalnih združb v Nigeriji FOTO: Vatican Media

V Nigeriji znova ugrabljenih 73 dijakov

Oboroženi moški so včeraj vdrli v šolo na severozahodu Nigerije in ugrabili 73 dijakov, je sporočila državna policija. Ugrabitve učencev in dijakov v Nigeriji so v zadnjih letih izjemno množičen pojav.

Tokratna ugrabitev se je zgodila v nigerijski zvezni državi Zamfara, v mestu Kaya na severozahodu države. Tiskovni predstavnik policije Mohamed Šehu je v izjavi za javnost pojasnil, da so bili dijaki ugrabljeni po vdoru velikega števila oboroženih banditov v šolo, ter dodal, da policijske reševalne ekipe sodelujejo z vojsko in si prizadevajo za izpustitev mladih talcev.

Kot odgovor na ugrabitev so oblasti zaprle vse osnovne in srednje šole v omenjeni zvezni državi ter ponoči uvedle omejitve cestnih potovanj.

Oborožene kriminalne združbe so letos v Nigeriji ugrabile okoli 1.000 učencev in dijakov.

Oborožene tolpe terorizirajo prebivalce na severozahodu in v osrednji Nigeriji z ropanjem vasi, krajo živine in ugrabitvami, ki jih najpogosteje zagrešijo iz finančnih razlogov. Štiri zvezne države na severozahodu, vključno z Zamfaro, so uvedle omejitve, namenjene omejevanju tovrstnega kriminala. Oblasti so med drugim omejile promet, prodajo goriva ter začasno ustavile delovanje tržnic z živino.

Kljub omejitvam so oborožene kriminalne združbe letos v državi ugrabile okoli 1.000 učencev in dijakov. Večina je bila po pogajanjih med skupinami in območnimi predstavniki izpuščenih, nekatere pa še vedno zadržujejo.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh