Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ravnatelji nezadovoljni, ministrstvo predlaga samotestiranje zaposlenih

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 18. 08. 2021 / 16:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.08.2021 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ravnatelji nezadovoljni, ministrstvo predlaga samotestiranje zaposlenih
Vsi vpleteni si prizadevajo za to, da bi šolski prostor ostal odprt. FOTO: Tatjana Splichal

Ravnatelji nezadovoljni, ministrstvo predlaga samotestiranje zaposlenih

Po današnjih sestankih z ravnatelji vrtcev in šol je državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Damir Orehovec dejal, da ministrstvo predlaga samotestiranje učiteljev, pristojni si želijo začetka šolskega leta po modelu B.

Ministrstvo za izobraževanje bi novo šolsko leto začelo po modelu B, z učenci in dijaki v šolskih klopeh, kot so prejšnje šolsko leto tudi končali. Odločitev o samotestiranju učiteljev bo na svetovalni skupini za covid-19 in vladi, poroča STA.

Po beseda Orehovca bodo naredili vse, da bo šolski prostor ostal odprt, tudi v primeru slabšanja stanja. Tudi v vzgoji in izobraževanju bo potrebno izpolnjevati pogoj PCT, zato je obenem vse zaposlene pozval k cepljenju, da bi delo lahko potekalo čim bolj fleksibilno. Necepljeni se bodo morali v nasprotnem primeru testirati trikrat na teden.

Samotestiranje je ministrstvo za izobraževanje predlagalo strokovni skupini, tudi za zaposlene v vzgoji in izobraževanju, ne le za zadnjo triado osnovne šole in srednješolce. Po besedah Damirja Orehovca se s tem predlogom neuradno strinja tudi ministrstvo za zdravje. Financiranje testov za zaposlene bo kril delodajalec, za polnoletne dijake pa je izrazil upanje, da bodo brezplačni.

Glede nošenja mask razmere ostajajo nespremenjene, zaenkrat ni znano, če se njihova neuporaba sankcionira.

Ravnatelji nezadovoljni

So pa s potekom sestanka nezadovoljni ravnatelji šol in vrtcev, saj njihova vprašanja ostajajo neodgovorjena. Veljava modela B njim ne pove ničesar, je izjavila Janja Bogataj, predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije. Prejeli niso nobenih ustreznih navodil o izvajanju pedagoškega procesa v vrtcih oziroma o uvajanju novincev. Prav tako ne vedo, kdo bo plačeval teste za zaposlene, ne želijo si namreč obvodov pri plačevanju, saj to zanje pomeni likvidnostne težave. Tudi sami si želijo odobritve samotestiranja, saj tako testiranje ne bi več posegalo v delovni čas zaposlenih.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh