Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V novi številki Družine preberite:

Objava: 18. 02. 2005 / 06:01
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

V novi številki Družine preberite:

Aktualno: <b>Kdo je najvidnejši laik v katoliški Cerkvi? </b><br> Cerkev po svetu: <b>Umrla s. Lucija dos Santos</b><br> Ivo Jevnikar: <b>Brez fašizma ne bi bilo fojb</b><br> Stane Granda: <b>Grozljiva zapuščina</b>



Aktualno: Kdo je najvidnejši laik v katoliški Cerkvi?

Ne glede na to, da so se v medijih pojavljali ta ali oni kardinal, spet ta ali oni medicinski strokovnjak, ki se je skušal iti diagnostiko na daljavo, je bila stopnja obveščenosti o dejanskem dogajanju v največji meri odvisna od prvega moža tiskovnega urada Svetega sedeža Joaquina Navarro-Vallsa.
VEČ
Cerkev po svetu: Umrla s. Lucija dos Santos

V portugalski Coimbri je v nedeljo, 13. februarja, zvečer v 98. letu starosti umrla karmeličanka s. Lucia de Jesus dos Santos, zadnja od treh »fatimskih vidcev«.
VEČ
Ivo Jevnikar: Brez fašizma ne bi bilo fojb

Najmočnejši argument, ki ga imamo, resnica, ki moti številne slovenske in italijanske levičarje, pa je v tem, da so bili poboji v prvi vrsti posledica revolucijskega nasilja. V fojbe okoli Trsta in Gorice so tako Slovenci kot Italijani metali tako Italijane kot Slovence in druge: resnične vojaške in politične sovražnike ter domnevne, možne nasprotnike nove ureditve, v kateri sta bila komunistični režim in država eno in isto.
VEČ
Stane Granda: Grozljiva zapuščina

Ugotovitev, da smo dediči grozljive zapuščine vojnih in povojnih dogodkov, je nedvomno točna. Letos, ko se spominjamo 60. obletnice konca druge svetovne vojne, bo njeno breme še toliko težje. V Sloveniji smo namesto obžalovanja priče političnemu boju za njihovo interpretacijo. Namesto resnice, morale, prava, tudi zgodovine kot znanosti, imata glavno besedo ideologija in iz nje izpeljana politika.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh