Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V novi številki Družine preberite:

Objava: 30. 03. 2005 / 09:05
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

V novi številki Družine preberite:

Duhovnost: <b>Meditativni ples prebuja vprašanja in rojeva odgovore</b><br> Naš pogovor: <b>Miki Muster - "oče" slovenskega stripa in risanke</b><br> Kristjani v javnosti: <b>TITO - naš, vaš, njihov, nikogaršnji, moj "fosil"</b><br> K novi Družini je priložena priloga <b>Naša družina</b>

Duhovnost: Meditativni ples prebuja vprašanja in rojeva odgovore

Nekateri imajo še vedno pomisleke, da ples in molitev ne spadata skupaj ali da ples in cerkev ne sodita skupaj. Mirjam Longar, po poklicu pravnica in tudi sicer ljubiteljica družabnega plesa, ki se je na tečaju v Kančevcih tako navdušila za meditativne plese, da se je skupaj s prijatelji lotila vodenja tečajev meditativnega plesa pri Sv. Jožefu v Ljubljani, nam je povedala, da so vsi tisti, ki so to obliko molitve preizkusili, odvrgli omenjene predsodke, saj so odkrili, da molitev ne zadeva le duha in dušo, marveč celotno telo.


Naš pogovor: Miki Muster - "oče" slovenskega stripa in risanke

Kdo ne pozna dogodivščin stripovskega junaka lisjaka Zvitorepca? Ali pa znamenitih cik-cak zajčkov, ki so z otroki vsak večer po risanki smuknili pod odejo? Ali kdo še ni slišal za geslo »ne bo vam uspelo, to je Jelovica«? Miki Muster, »oče« prvega slovenskega stripa, prvega risanega filma, avtor več kot 400 risanih filmov, okrog 360 reklamnih spotov, nešteto karikatur osebnosti in 260 političnih karikatur … bo jeseni praznoval osemdesetletnico.


Kristjani v javnosti: TITO - naš, vaš, njihov, nikogaršnji, moj "fosil"

Odmevnost spreminjanja »znamenitega« 25-metrskega sabotinskega napisa iz starorežimsko pravovernega NAŠ TITO v osamosvojiteljskega SLO, pa v pasjega NAŠ FIDO in nazaj do večnega maršala - vmes se je zgodila še epizoda z zastavo s kljukastim križem in napisom Tito je bil peder. Smrt komunistom - bi najraje označili za bistveno pretirano in zato pustili ob strani, če …. - če ne bi v povezavi s tem dogajanjem nedavno slišali pretreseno izrečene besede strah.




K novi Družini je priložena priloga Naša družina

V njej preberite:

Pogovor z Boštjanom Grošljem, o vplivu pravljic na otrokov duhovni, duševni in telesni razvoj:
Odraščati s pravljicami

O razvajenosti otrok
Pustimo otroku, da se izkriči!

O otrocih, ki so nehote vpeti v napetosti in konflikte svojih staršev
"Midva se ločujeva, otrok pa..."


NAROČAM

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh