Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Pakistanu šestnajstim obtožencem grozi smrtna kazen zaradi bogoskrunstva

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 23. 11. 2012 / 08:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Pakistanu šestnajstim obtožencem grozi smrtna kazen zaradi bogoskrunstva

Opazovalci so prepričani, da se položaj tudi po umiku obtožnice proti štirinajstletni krščanski deklici ne bo izboljšal.

V Pakistanu po podatkih vatikanske agencije Fides tudi po umiku obtožnice proti štirinajstletni krščanski deklici Rimši Masih šestnajst oseb v zaporih še vedno čaka na izvršitev smrtne kazni zaradi bogoskrunstva. Kot je agencija Fides poročala s sklicevanjem na krajevne vire, pa dvajset obtožencev po vsej deželi trenutno preživlja dosmrtno zaporno kazen.


Odločitve višjega sodišča v Islamabadu, ki je v začetku tedna umaknilo obtožnico proti Masihovi, opazovalci po navedbah Fidesa ne označujejo kot znamenje za korenito izboljšanje položaja. Razsodba ne prinaša takojšnjih sprememb, je pojasnil vodja 'Britansko-pakistanske krščanske zveze', Wilson Chaudry. Z odpravo zakona o bogoskrunstvu v luči trenutne notranjepolitične nestabilnosti po Chaudryjevem mnenju zaenkrat ne gre računati.

Rimša Masih je bila aretirana v letošnjem avgustu, ker naj bi zažgala nekaj strani iz Korana. V začetku septembra je bila izpuščena proti varščini, sodišče pa je nadaljevalo s poizvedbami proti imamu, ki naj bi deklici podtaknil obremenilne dokaze.

Številni drugi obtoženci še čakajo na sodni proces ali pa so vložili pritožbo na odločitev prvostopenjskega sodišča, še poroča agencija Fides. 95 % izmed teh obtožb pa je lažnih, vatikanska tiskovna agencija navaja besede neimenovanega muslimanskega odvetnika.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh