Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V papeževem imenu v Celju kardinal Bertone

Objava: 08. 06. 2010 / 07:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

V papeževem imenu v Celju kardinal Bertone

Pri Svetem sedežu so včeraj objavili uradno listino, s katero papež Benedikt XVI. kot svojega uradnega zastopnika na slovenskem evharističnem kongresu v Celju imenuje vatikanskega državnega tajnika, kardinala Tarcisia Bertoneja

Pri Svetem sedežu so včeraj objavili uradno listino, s katero papež Benedikt XVI. kot svojega uradnega zastopnika na slovenskem evharističnem kongresu v Celju imenuje vatikanskega državnega tajnika, kardinala Tarcisia Bertoneja.

Kongresa, prvega po letu 1937, naj bi se po pričakovanjih udeležilo okoli 25.000 vernikov iz vse Slovenije. Temeljni namen prireditve je izpostaviti pomen svete evharistije in solidarnosti med verniki, na kongresu pa bo za blaženega razglašen mučenec Lojze Grozde.

Po besedah ljubljanskega nadškofa in metropolita dr. Antona Stresa je imenovanje kardinala Bertoneja za uradnega vatikanskega zastopnika znamenje, da papež Benedikt XVI. izredno ceni slovensko Cerkev in njena prizadevanja.

Kardinala Bertoneja bodo na evharističnem kongresu spremljali msgr. dr. Janez Gril, ekonom novomeške škofije, salezijanec p. Bogdan Kolar, nekdanji dekan Teološke fakultete v Ljubljani, ter msgr. Lech Piechota, msgr. Guillermo Javier Karcher in p. Roberto Lucchini z vatikanskega državnega tajništva.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh