Zapri
Iskanje

V Pekingu predstavili medalje zimskih olimpijskih iger

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 27. 10. 2021 / 17:30
Oznake: Družba, Svet, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.10.2021 / 11:36
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

V Pekingu predstavili medalje zimskih olimpijskih iger

V Pekingu predstavili medalje zimskih olimpijskih iger
Medalje simbolizirajo tudi dvojno vlogo Pekinga kot olimpijskega mesta FOTO: Twitter/YouthChina
Prireditelji zimskih olimpijskih iger v Pekingu so ob okrogli številki 100 na olimpijskem odštevalniku predstavili podobo medalj, ki jih bodo prejeli najuspešnejši udeleženci naslednjega največjega športnega dogodka na svetu.

Medalje bodo po navedbah STA simbolizirale tudi dvojno vlogo Pekinga kot olimpijskega mesta. Prireditelji tokratne zimske olimpijade so medalje poimenovali Tong Xin, kar pomeni »skupaj kot eno«. Predstavili so jih na slovesnosti z imenom Združeni v skupno prihodnost, ki je bila del dogajanja ob okrogli številki 100 dni do začetka iger.

Medalje so sestavljene iz petih krogov, s čimer so spomnili na tradicionalne kitajske obeske iz žada. Prireditelji dodajajo, da pet krogov seveda tudi simbolično odraža olimpijskega duha, ki naj združuje ljudi po vsem svetu.

Medalje so sestavljene iz petih krogov, ki spominjajo na tradicionalne kitajske obeske iz žada.

Kitajski prireditelji so, kot je sporočil organizacijski komite iger Bocog, pri snovanju podobe medalj obdržali klasiko in se držali načela o preprostem oblikovanju. Za zgled so vzeli tudi podobo medalj poletnih iger v Pekingu leta 2008 in na ta način poudarili, da bo njihovo mesto kot prvo doslej gostilo tako zimsko kot poletno olimpijado.

Na sprednji stani medalj sta vgravirana olimpijski simbol petih krogov in napis v angleščini XXIV Olympic Winter Games Beijing 2022, v krogih pa so vzorci z zimskimi podobami ledu, snega in snežink. Na drugi strani je v središču logotip iger v Pekingu, uradno polno ime iger v kitajskih pismenkah ter na enem od zunanjih krogov še angleški naziv športne discipline, ki ji bo posamezna medalja namenjena.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh