Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija na nemškem seznamu visokorizičnih območij

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 25. 09. 2021 / 12:07
Oznake: Covid
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.09.2021 / 15:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenija na nemškem seznamu visokorizičnih območij
FOTO: Pexels

Slovenija na nemškem seznamu visokorizičnih območij

V petek so opravili 5534 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 1005 okužb, je objavila vlada na spletnem portalu Twitter. Nemčija pa je včeraj Slovenija uvrstila na seznam visokorizičnih območij.

Pozitivnih je bilo nekaj več kot 18 odstotka testov. V bolnišnicah se po vladnih podatkih zdravi 382 covidnih bolnikov, kar je 22 manj kot dan prej. Na intenzivni negi so 104 bolniki, kar je enako včerajšnjemu številu.

7-dnevno povprečje okužb je 893

Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb znaša 893, kar je 34 manj kot dan prej. V zadnjih dveh tednih so pri nas potrdili 642 okužb na 100.000 prebivalcev, povprečje se je v primerjavi z dnevom prej zmanjšalo za tri.

Najmlajši hospitalizirani bolnik ima 24 let, na intenzivnem oddelku pa zdravijo 27-letnika.

Z enim odmerkom cepiva 53 odstotkov Slovencev

Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je cepljenih 1.113.778 ljudi oziroma 53 odstotkov, z vsemi odmerki cepiva pa je bilo cepljenih 987.512 oseb oziroma 47 odstotkov celotne populacije.

Uvedba pogoja PC?

Minister za zdravje Janez Poklukar je glede predloga strokovne skupine za obvladovanje covida-19, ki je predlagala uvedbo pogoja PC (preboleli in cepljeni) za vse državljane od faze, ko bi bili zapolnjeni dve tretjini razpoložljivih intenzivnih postelj za covidne bolnike dejal: »Če bo potrebno, bomo sledili predlogu,« poroča STA.

Slovenija na seznamu visokorizičnih območij 

Medtem pa je Nemčija v petek zaradi hitrega širjenja novega koronavirusa Slovenijo uvrstila na seznam visokorizičnih območij. To pomeni, da morajo potniki, ki pridejo v Nemčijo iz Slovenije, od nedelje dalje poleg obveznega pogoja PCT izpolniti še spletni obrazec, obvezna je tudi karantena, ki jo je možno prekiniti.

Potniki, ki so bili v zadnjih 10 dneh na visokorizičnem območju, morajo pred prihodom v Nemčijo izpolniti tudi spletni obrazec, ki je dostopen TUKAJ.


Nalaganje
Nazaj na vrh