Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Planica brez druge serije: Zmaga Avstrijcem, Slovenci drugi

Za vas piše:
K. Zv.
Objava: 23. 03. 2024 / 11:52
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2024 / 12:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Planica brez druge serije: Zmaga Avstrijcem, Slovenci drugi
Timi Zajca preventivno odpeljali v jeseniško bolnišnico. Slovenska skakalna ekipa druga. FOTO: FB Planica Nordic

Planica brez druge serije: Zmaga Avstrijcem, Slovenci drugi

Po petkovem velikem zmagoslavju Petra Prevca, ki je zaključil svojo karierno pot s 24. posamično zmago v Planici, je danes sledila zadnja moštvena tekma sezone. Slovenska skakalna ekipa v sestavi Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc je na ekipni tekmi svetovnega pokala na letalnici v Planici osvojila drugo mesto, potem ko je vodstvo tekmovanja zaradi močnega vetra odpovedalo drugo serijo. Zmagali so Avstrijci, tretje mesto pa je pripadlo Norvežanom.

V Planici se je po prvi seriji okrepil veter, zaradi česar je vodstvo tekmovanja dvakrat prestavilo začetek druge serije, nato pa jo dokončno odpovedalo. Avstrijska četverica Daniel Tschofenig, Michael Hayböck, Stefan Kraft in Daniel Huber je po štirih skokih v prvi seriji zbrala 803,8 točke, kar je zadostovalo za zmago s prednostjo 10,5 točke pred Slovenijo.

Timi Zajc v jeseniško bolnišnico

Varovanci glavnega trenerja Roberta Hrgote so na drugem mestu pristali po sicer boljših nastopih, a je Timi Zajc v tretji skupini skakalcev grdo padel pri 242,5 m. Ob tem si je po informacijah Smučarske zveze Slovenije nekoliko poškodoval ramo in občutil slabost, zaradi česar ga bodo po tekmi odpeljali v jeseniško bolnišnico na podrobne preglede. Še pred odhodom na pregled v bližnjo bolnišnico na Jesenicah je Zajc povedal, da bo z njim vse v redu. »Mislim, da ni bilo nič hujšega, dobil sem udarec v kolk, lopatico, ramo,« je dejal Zajc.

Timi Zajc v tretji skupini skakalcev grdo padel pri 242,5 m. FOTO: Omrežje X

V posamični tekmi ne bo nastopil 

»To je bil moj zadnji skok v letošnji sezoni.« Potrdil je, da ga je po padcu obšla slabost. »Takoj, ko sem prišel iz izteka, sem se počutil slabo, bilo mi je vroče, čutil sem bolečine, ampak so me hitro spravili k sebi,« je dejal 23-letni tekmovalec, ki mu zadnji skok ne bo pustil grenkega priokusa na celotno sezono. 

FOTO: Omrežje X

Lovro Kos je v prvi seriji skočil 216,5 m, Domen Prevc pa v drugi 220 m. V tretji je Zajc nato padel, a je Slovenija vseeno po treh skokih vodila. Peter Prevc je nato skočil 223,5 m, a ga je ob koncu prehitel Huber, ki je postavil daljavo dneva z 244 m. Z drugim mestom je Slovenija v pokalu narodov vseeno preskočila Nemčijo in je zdaj druga. Pred zadnjo tekmo ima 19 točk naskoka. Premočno vodijo Avstrijci.

Jutri zadnja posamična tekma ob 9.30 

V nedeljo bo na sporedu še zadnja posamična tekma, v kolikor bo to dovoljevalo vreme. Začela se bo ob 9.30, obeta pa se čustveno slovo od 31-letnega šampiona Petra Prevca, ki bo po zadnjem skoku smuči postavil v kot.

Nalaganje
Nazaj na vrh