Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Podutiku telovska procesija in poslovilna maša Marka Čižmana [FOTO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 19. 06. 2022 / 21:44
Oznake: Duhovnik, Maša
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2022 / 22:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Podutiku telovska procesija in poslovilna maša Marka Čižmana [FOTO]
Župnik Marko Čižman se po 15 letih poslavlja od Župnije Ljubljana Podutik. FOTO: Tatjana Splichal

V Podutiku telovska procesija in poslovilna maša Marka Čižmana [FOTO]

V Župniji Ljubljana Podutik je bila današnja nedelja še posebej praznična.

Poleg dopoldanske telovske procesije, pri kateri so Jezusa prosili, naj jih varuje nevarnosti in nadlog ter blagoslovi sadove njihovega truda, je bilo slovesno tudi pri sveti maši – poslovilni maši župnika Marka Čižmana, ki je desetletje in pol budil in poživljal vero med župljani.

Telovska procesija v Župniji Ljubljana Podutik. FOTO: Tatjana Splichal

Marko Čižman bo namreč s 1. avgustom nadomestil dosedanjega kaplana in učitelja verskega pouka na OŠ Alojzija Šuštarja v Šentvidu nad Ljubljano Martina Zlobka, ki odhaja na študij za vzgojitelje za duhovništvo in posvečeno življenje na Papeški univerzi Gregoriana v Rimu.

V imenu župljanov se je od Čižmana, ki je imel izjemen posluh tudi za ljudi z obrobja in tiste nekoliko zapostavljene, poslovil Jože Trpin, ki ga je pred 15 leti tudi sprejel. Mašo so s sodelovanjem obogatili vsi trije župnijski pevski zbori. Po procesiji je bilo še družabno srečanje.

Marko Čižman je duhovnik mnogih talentov. FOTO: Tatjana Splichal

Marko Čižman, na Družininih straneh znan po odličnih kuharskih receptih, sicer pa duhovnik številnih darov, je v nagovor vključil tudi misel iz prve svoje pridige v Podutiku in misel Božjega služabnika Antona Strleta iz poslovilne pridige v župniji, v kateri je deloval, češ da bodo »farani župnika pozabili, pomembno pa je, da ne pozabijo na Boga in Marijo.«

Spomnimo: Marko Čižman je župnikovanje Župnije Ljubljana Podutik prevzel leta 2007, ko je nasledil Branka Zadnika, ki je tedaj zbolel. Pred tem je bil Čižman nadškofijski tajnik za časa ljubljanskega nadškofa msgr. Alojza Urana.

Več pa v fotogaleriji Tatjane Splichal.

Kupi v trgovini

Gremo kuhat!
Kuharice
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh