Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V pričakovanju svetovnega srečanja družin: sprejemanje ljubezni [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 11. 04. 2022 / 09:28
Oznake: Cerkev, Dogodek, Vatikan
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2022 / 09:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
V pričakovanju svetovnega srečanja družin: sprejemanje ljubezni [VIDEO]
Sami si ne moremo podariti življenja; lahko ga le prejmemo in ga spoštujemo. FOTO: YouTube/zajem zaslona

V pričakovanju svetovnega srečanja družin: sprejemanje ljubezni [VIDEO]

Rimska škofija in Dikasterij za laike, družino in življenje se na svetovno srečanje družin pripravljajo s sedmimi katehezami in sedmimi kratkimi filmi, ki pripovedujejo zgodbe o žalosti, vnovičnem rojstvu in veri.

Premišljevanja in filmi naj bi vernikom ponudili temeljito duhovno pripravo na bližajoči se veliki dogodek: 10. svetovno srečanje družin v Rimu gostijo med 22. in 26. junijem letos, spominjajo pri spletnem portalu Vatican News.

V družini so različne vloge, toda ena istovetnost povezuje vse: vsi smo otroci! 

»V družini so različne vloge, toda ena istovetnost povezuje vse: vsi smo otroci! Nihče si ne izbere, da bo rojen. Vsak izmed nas svoj obstoj in vse svoje življenje dolguje materi in očetu. Sami si ne moremo podariti življenja; lahko ga le prejmemo in ga spoštujemo.«

Nihče si ne izbere, da bo rojen. Vsak izmed nas svoj obstoj in vse svoje življenje dolguje materi in očetu. 

Te besede najdemo v četrti katehezi, namenjeni pripravi na 10. svetovno srečanje družin. Kot običajno, katehezo spremlja kratek film z naslovom »Sprejemanje ljubezni«, katerega avtor je režiser Antonio Antonelli.


Protagonist filma je družina iz Rima: oče, mati in tri hčere. Zakonca si prizadevata za četrtega otroka, vendar doživita več spontanih splavov. Nato se odločita za posvojitev deklice s hudimi razvojnimi nepravilnostmi, Manuele.

Sami si ne moremo podariti življenja; lahko ga le prejmemo in ga spoštujemo.

Alessia, najstarejša hči, pripoveduje zgodbo te »običajne posebne družine«. Stara je dvajset let in nas povabi v svoj dom, poln smeha in ljubezni. Seveda v družini ne manjka težav, toda ob vsem tem posebej izstopata nežnost in ljubezen, ki povezujeta štiri sestre.

Logotip 10. svetovnega srečanja družin. FOTO: YouTube/zajem zaslona

Bratstva se učimo ravno iz dejstva, da smo otroci. Kot pravi papež Frančišek: »V družini se med brati in sestrami učimo človeškega sožitja, kako moramo skupaj živeti v družbi. Morda se tega vedno ne zavedamo, toda ravno družina je tista, ki v svet prinaša bratstvo!« Izhajajoč iz te prve izkušnje bratstva, ki ga hranita naklonjenost in družinska vzgoja, slog bratstva kot obljuba izžareva na celotno družbo in odnose med ljudmi.«

Nalaganje
Nazaj na vrh