Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Rimu manj nočitev iz strahu pred teroristi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 01. 2015 / 08:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Rimu manj nočitev iz strahu pred teroristi

Upad števila rezervacij, policijski nadzor okoli Vatikana poostren.

Napadi v Parizu in strah pred novim terorističnim nasiljem precej kalijo izglede rimskih hotelirjev. Rezervacije za letošnjo pomlad in zgodnje poletje so občutno nižje kot v preteklih letih, je po navedbah italijanskih medijev pojasnil predsednik Združenja hotelirjev Rima in Lacija, Tommaso Tanzilli. Potovanju v Evropo se odpovedujejo predvsem obiskovalci iz Amerike in Japonske. Vendarle pa doslej še ni bilo nobene odpovedi rezervacij, vendar je za dokončno oceno še veliko prezgodaj.



V Rimu pa so po dogodkih v Parizu močno okrepili prisotnost policistov okoli glavnih znamenitosti. Obiskovalci Koloseja morajo prečkati napravo za iskanje kovinskih predmetov, uradniki v uniformi in civilu na trgu Navona preiskujejo vsebine torb in nahrbtnikov. Sredi tedna sta bila po navedbah časnika Il Messaggero dva alarma zaradi nenadzorovanih kosov prtljage, vendar sta se izkazala za brezpredmetna.

Kot je še poročal Il Messaggero, so v Rimu odredili posebni nadzor nad 500 točkami, ki so priljubljene za obiskovalce. Mednje med drugim sodijo okolica Vatikana, Forum Romanum, Kapitelj, Panteon z okolico, ter judovska sinagoga in geto.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh