Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Rimu milijon avtobusnih vozovnic s podobo Janeza Pavla II.

Objava: 13. 07. 2011 / 09:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Rimu milijon avtobusnih vozovnic s podobo Janeza Pavla II.

Trideset centov od vsake prodane vozovnice namenjenih obnovi ljudske kuhinje rimske Karitas na železniški postaji Termini.

Uprava rimskega mestnega prometa z današnjim dnem pričenja s prodajo v dobrodelne namene enega milijona vozovnic za mestni avtobus in podzemno železnico, na katerih je upodobljen nekdanji papež bl. Janez Pavel II. (1978-2005). Kot je včeraj poročal rimski časnik 'Il Tempo', naj bi bilo po navedbah direktorja rimske Karitas Enrica Ferocija in rimskega župana Giannija Alemanna trideset centov od vsake prodane vozovnice namenjenih obnovi ljudske kuhinje in socialnega središča rimske Karitas na železniški postaji Termini.

Vozovnice naj bi bile v prodaji do sredine septembra, s prodajo celotne naklade pa naj bi za obnovo središča Karitas na železniški postaji Termini zbrali skupno tristo tisoč evrov. Cena vozovnic, 'biglietti', zaradi tega ne bo nič višja, zanje bo še vedno potrebno odšteti en evro. Na vozovnicah, ki veljajo za celotno področje mesta Rima, je fotografija Janeza Pavla II., v ozadju pa je črno-bel posnetek ljudske kuhinje.

Po navedbah rimske škofijske Karitas bodo za obnovo potrebni skupno štirje milijoni evrov. Zbirališče revnih od 1. maja letos nosi ime novega blaženega, Janeza Pavla II. Že ob razglasitvi so v italijanski prestolnici prodajali mestne vozovnice s podobo pokojnega poljskega papeža.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh