Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Rimu se začenja evropsko srečanje mladih

Za vas piše:
D. O. / STA
Objava: 28. 12. 2012 / 10:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Rimu se začenja evropsko srečanje mladih

V Rimu se danes začenja letošnje tradicionalno evropsko srečanje mladih, ki ga organizira ekumenska redovna skupnost bratov iz Taizeja. Na 35. srečanju pod geslom Odkrivanje izvirov zaupanja v Boga pričakujejo približno 50.000 mladih iz Evrope in drugih celin, med njimi tudi 250 iz Slovenije.

Italijanska prestolnica, ki je srečanje gostila že v letih 1980, 1982 in 1987, bo za šest dni postala križišče mladih vernikov iz vse Evrope in drugih celin. Ti se bodo zbrali za molitev, premišljevanje ter skupno življenje z župnijami, družinami in redovnimi skupnostmi v Rimu z okolico. Srečanja so ekumenska, udeležujejo se jih protestanti, pravoslavni in katoličani.

Evropsko srečanje bo vključeno v življenje Rima, hkrati pa bo potekalo po vzoru t. i. romanja zaupanja, ki ga pripravlja taizejska skupnost. Ta obsega jutranji program v župnijah z molitvijo in pogovorom, popoldanske delavnice o duhovnih, umetniških in socialnih temah, ob začetku novega leta pa molitev za mir v župnijah, ki ji bo sledil festival narodov. Srečanje se bo sklenilo 2. januarja z dopoldanskim programom v župnijah gostiteljicah.

Kot so sporočili iz Slovenske škofovske konference, bodo mladi na srečanju med drugim premišljevali ob pismu priorja skupnosti brata Aloisa z naslovom K novi solidarnosti, ki vsebuje štiri predloge, kako odkriti izvire zaupanja v Boga.

Letošnje srečanje ima dve posebnosti. Prva so večernice v baziliki svetega Petra v Vatikanu, ki bodo potekale v soboto in na katerih se bo mladim pridružil tudi papež Benedikt XVI. Druga posebnost pa je, da bodo opoldanske in večerne molitve potekale hkrati v sedmih papeških bazilikah, mladi pa bodo za vsako molitev romali v drugo baziliko.


Foto: arhiv Družine / T. P.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh