Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Riu ob SDM štiri prireditve z udeležbo papeža

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 15. 01. 2013 / 08:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Riu ob SDM štiri prireditve z udeležbo papeža

25. julija na plaži Copacabana pripravljajo uvodno pozdravno slovesnost.

Na svetovnem dnevu mladih v Riu de Janeiru se bo papež Benedikt XVI. po navedbah medijev udeležil štirih večjih prireditev. Predvideni sta dve srečanji z udeleženci na plaži Copacabana; ob zaključku pa bo sveti oče na sejemskem prostoru v zahodnem delu mesta vodil tradicionalno molitveno slavje v soboto zvečer in v nedeljo dopoldan obhajal slovesno sveto mašo, kot je poročal brazilski časnik 'Estado de Sao Paulo'. Prireditelji na srečanju med 23. in 28. julijem letos pričakujejo več kot dva milijona udeležencev.

Po navedbah omenjenega časnika naj bi papež v Rio pripotoval že 24. julija, dan prej kot je bilo predvideno doslej. 25. julija, v četrtek, na plaži Copacabana pripravljajo uvodno pozdravno slovesnost. V petek Benedikta XVI. ponovno pričakujejo na Copacabani, kjer naj bi se udeležil križevega pota.

V soboto se bodo udeleženci zbrali na sejemskem prostoru v mestnem predelu Guaratiba na zahodu metropole. Vrhunec srečanja katoliške mladine je večerna molitvena slovesnost s tedaj 86-letnim cerkvenim poglavarjem. Številni udeleženci bodo prenočili kar na prostem. V nedeljo bo Benedikt XVI. na istem mestu obhajal slovesno sveto mašo, nato pa se bo vrnil v Rim.

Med bivanjem v Riu naj bi sveti oče s helikopterjem obkrožil tudi svetovno znani kip Kristusa Odrešenika, ki bdi nad mestom z vrha hriba Corcovado. Natančen termin po navedbah časnika zaenkrat še ni znan. Podrobnosti programa papeževega obiska naj bi bile znane med 14. in 25. januarjem. V ta namen bo v Vatikan pripotovala delegacija brazilskega pripravljalnega odbora.

Stroški za pripravo svetovnega dne mladih naj bi po navedbah omenjenga časnika znašali okoli 160 milijonov evrov. Za dobro tretjino naj bi poskrbeli pokrovitelji, ostalo naj bi se nabralo s prispevki udeležencev. Romarski paketi naj bi po navedbah časnika stali med 37 in 230 evrov, glede na vsebino paketa. Običajno je udeležencem na voljo brezplačen javni prevoz na krajših razdaljah, temeljna oskrba in nahrbtnik s potrebnim gradivom. Dostop do prireditev s papežem je vedno brezplačen.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh